Majestatea Sa Margareta, discurs despre Coroană și România modernă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
La deschiderea Târgului de Carte de la Madrid, din anul 2018, Majestatea Sa Margareta a susținut un discurs despre România modernă, despre Coroană dar a povestit și despre Regele Mihai I și Carol I. Întregul discurs și totodată și o lecție de istorie au fost readuse în amintirea publicului.

Pe pagina de Facebook a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) a fost publicat ieri discursul susținut de Majestatea Sa Regina la deschiderea Târgului de Carte de la Madrid, din anul 2018, unde România a fost țară invitată și în care a vorbit despre Coroană și România modernă.

"Fiind aici, îmi permit să vorbesc despre România între un mod în care probabil l-ați auzit mai rar înainte, întrucât ce urmează să vă spun este destul de diferit de lucrurile pe care, fără îndoială, le-ați auzit despre țara mea. Din mai multe motive, în România de astăzi, Coroana deține o poziție diferită față de cea din alte țări europene. Principalul motiv ar putea fi următorul: Casa Regală a României este, conform standardelor istorice, o instituție foarte tânără. Ea este alcătuită din doar cinci generații, inclusiv a mea, ceea ce înseamnă că este legată doar de partea democratică a istoriei noastre. Societatea românească vede Coroana ca fiind un catalizator în procesul de democratizare și emancipare a țării", a declarat Majestatea Sa Margareta în discursul de la Madrid. 

vezi și: Cum să previi frauda la bancomat. Sfaturile autorităților

A jurat că devine român

"Regele Carol I, un prinț de origine germană, avea doar 27 de ani în 1866 când a ajuns în România și a fost ales în unanimitate șeful statului de către Parlamentul României și confirmat de un plebiscit. Odată ce a pășit pe pământ românesc, a jurat că devine român și că va folosi numele românesc Carol, fără să se mai întoarcă vreodată la forma germană a numelui său. Acest lucru l-au îndrăgit românii de la început. România și Republica Moldova se pot certa pe președinți, primi-miniștri, parlamente și limbă, dar nimeni în Republica Moldova nu-i pune sub semnul întrebării pe părinții națiunii: Ștefan cel Mare, Ferdinand cel Loial și Maria, mama răniților".

A încercat să salveze cât de mult a putut când toate păreau pierdute

"Tatăl meu a fost încoronat regele României la vârsta de 6 ani, în 1927. În vârstă de 23 de ani, regele s-a opus fascismului și comunismului în țara sa și a încercat să salveze cât de mult a putut, când toate păreau pierdute. În decursul celor patru decenii ale războiului rece, când se afla în exil, a fost pentru români un far al democrației. El a reprezentat libertatea și era singura speranță pe care o aveam. După 1997, când se întors în țară, fiecare guvernul român, fie el socialist, creștin-democrat sau liberal, i-a cerut să servească în prima linie, pentru ca România să obțină aderarea la NATO și la UE", a mai adăugat aceasta.

vezi și: Angelina Jolie detronată de Michelle Obama în topul celor mai admiraţi oameni din lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel