Data publicării:
Majestatea Sa Margareta, discurs despre Coroană și România modernă
La deschiderea Târgului de Carte de la Madrid, din anul 2018, Majestatea Sa Margareta a susținut un discurs despre România modernă, despre Coroană dar a povestit și despre Regele Mihai I și Carol I. Întregul discurs și totodată și o lecție de istorie au fost readuse în amintirea publicului.
Pe pagina de Facebook a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) a fost publicat ieri discursul susținut de Majestatea Sa Regina la deschiderea Târgului de Carte de la Madrid, din anul 2018, unde România a fost țară invitată și în care a vorbit despre Coroană și România modernă.
"Fiind aici, îmi permit să vorbesc despre România între un mod în care probabil l-ați auzit mai rar înainte, întrucât ce urmează să vă spun este destul de diferit de lucrurile pe care, fără îndoială, le-ați auzit despre țara mea. Din mai multe motive, în România de astăzi, Coroana deține o poziție diferită față de cea din alte țări europene. Principalul motiv ar putea fi următorul: Casa Regală a României este, conform standardelor istorice, o instituție foarte tânără. Ea este alcătuită din doar cinci generații, inclusiv a mea, ceea ce înseamnă că este legată doar de partea democratică a istoriei noastre. Societatea românească vede Coroana ca fiind un catalizator în procesul de democratizare și emancipare a țării", a declarat Majestatea Sa Margareta în discursul de la Madrid.
vezi și: Cum să previi frauda la bancomat. Sfaturile autorităților
A jurat că devine român
"Regele Carol I, un prinț de origine germană, avea doar 27 de ani în 1866 când a ajuns în România și a fost ales în unanimitate șeful statului de către Parlamentul României și confirmat de un plebiscit. Odată ce a pășit pe pământ românesc, a jurat că devine român și că va folosi numele românesc Carol, fără să se mai întoarcă vreodată la forma germană a numelui său. Acest lucru l-au îndrăgit românii de la început. România și Republica Moldova se pot certa pe președinți, primi-miniștri, parlamente și limbă, dar nimeni în Republica Moldova nu-i pune sub semnul întrebării pe părinții națiunii: Ștefan cel Mare, Ferdinand cel Loial și Maria, mama răniților".
A încercat să salveze cât de mult a putut când toate păreau pierdute
"Tatăl meu a fost încoronat regele României la vârsta de 6 ani, în 1927. În vârstă de 23 de ani, regele s-a opus fascismului și comunismului în țara sa și a încercat să salveze cât de mult a putut, când toate păreau pierdute. În decursul celor patru decenii ale războiului rece, când se afla în exil, a fost pentru români un far al democrației. El a reprezentat libertatea și era singura speranță pe care o aveam. După 1997, când se întors în țară, fiecare guvernul român, fie el socialist, creștin-democrat sau liberal, i-a cerut să servească în prima linie, pentru ca România să obțină aderarea la NATO și la UE", a mai adăugat aceasta.
vezi și: Angelina Jolie detronată de Michelle Obama în topul celor mai admiraţi oameni din lume
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News