Maia Sandu și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 31 mai 2023, 14:09
WhatsApp
Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și-a anunțat oficial intenția de a candida pentru un nou mandat.

Maia Sandu a anunțat că va candidat, anul viitor, pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova. Aceasta a făcut anunțul într-un interviu acordat Bloomberg, citat de Moldpres și Deschide.md.

„Am simțit încercările Rusiei de a ne destabiliza țara și de a ne submina eforturile în constituirea instituțiilor puternice, proceselor democratice și integrarea în UE, care sunt atât de importante pentru noi”, a spus Maia Sandu.

Președintele de la Chișinău e de părere că Republica Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030. 

Maia Sandu a insistat că are intenția de a candida pentru un nou mandat de președinte al Republicii Moldova „pentru a menține sentimentul pro-european și ieșirea din orbita Moscovei”. 

Ea a apreciat că Republica Moldova poate adera la Uniunea Europeană inclusiv cu regiunea separatistă transnistreană, spunând că „secretul soluționării conflictului este continuarea reformelor economice și lupta cu corupția”.

„Acest lucru va plasa țara cu o populație de 2,6 milioane de oameni – una dintre cele mai sărace din Europa – pe o cale clară de aderare la UE și va arăta locuitorilor din regiune că legăturile cu blocul comunitar, și nu cu Rusia, vor fi benefice pentru viața lor”, a spus Maia Sandu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?