Maia Sandu, în România. Ciolacu: Reconfirm sprijinul ferm pentru parcursul european al Republicii Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Premierul Marcel Ciolacu a primit-o, marți, pe Maia Sandu la Palarul Victoria.

”Foarte bucuros să mă întâlnesc cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, din nou şi să reconfirm sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova. Istoria noastră comună şi relaţiile noastre frăţeşti sunt un catalizator puternic şi garantează că România rămâne un susţinător constant al dezvoltării economice, stabilităţii şi securităţi Republicii Moldova”, a scris premierul României, pe X.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află într-o vizită oficială la București, în perioada 5 - 6 martie, anunță Președinția Republicii Moldova printr-un comunicat de presă.

În timpul acestei vizite de lucru, șefa statului moldovean va purta discuții privind cooperarea bilaterală cu președintele Klaus Iohannis și prim-ministrul Marcel Ciolacu. Totodată, Maia Sandu se va întâlni cu comunitatea moldovenilor din București.

De asemenea, președinta Maia Sandu va participa la congresul Partidului Popular European, care se va desfășura la București în zilele de 6 și 7 martie. În cadrul acestui eveniment politic, Maia Sandu va susține un discurs și va avea întâlniri cu mai mulți lideri europeni.

Partidul Acțiune și Solidaritate din Republica Moldova, fondat de Maia Sandu și aflat la guvernare, este membru asociat al Partidului Popular European.

Înainte de vizita sa la București, Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, într-un context de dialog și colaborare între cele două țări. Săptămâna trecută, președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a efectuat o vizită oficială la Chișinău.

Discuțiile bilaterale dintre oficialii români și cei moldoveni se concentrează pe proiectele transfrontaliere menite să îmbunătățească nivelul de trai al cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului, pe aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și pe securitatea regională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel