Data publicării:

Maia Sandu îi încurajează pe moldoveni să învețe limba română în cadrul unor cursuri gratuite

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îi îndeamnă pe cetăţeni moldoveni să se înscrie la cursurile gratuite oferite de Programul naţional de studiere a limbii române, se menţionează într-un comunicat al Direcţiei informare şi comunicare cu mass-media a preşedinţiei de la Chişinău.

'Guvernul vă va ajuta să învăţaţi limba română. Adulţii care doresc să înveţe limba română se pot înscrie la cursurile gratuite, organizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în cadrul Programului naţional de studiere a limbii române, lansat anul trecut', a transmis ea într-un mesaj public.

Cursurile sunt destinate adulţilor care vor să-şi perfecţioneze cunoştinţele de română, dar şi celor care vor să înveţe limba română de la zero, şi vor fi organizate în perioada martie - decembrie 2024, cu prezenţă fizică sau online.

Doritorii se pot înscrie la cursuri până la 29 februarie 2024

Doritorii se pot înscrie la cursuri până la 29 februarie 2024 prin completarea acestui formular online:

http://bit.ly/programlimbaromana sau pot apela la numărul de telefon 068686004, în zilele de lucru, între orele 9:00 şi 17:00, precizează comunicatul. În mesajul său, Maia Sandu subliniază că, anul trecut, în cadrul Programului naţional de studiere a limbii române au fost instruite 6550 de persoane.

Citește și - Șefa Comisiei Electorale Centrale din Rusia, atac dur la adresa Maiei Sandu

Faptul că autorităţile proeuropene de la Chişinău nu au dat încă un răspuns Moscovei la solicitarea acesteia privind deschiderea de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din martie din Federaţia Rusă a înfuriat oficialităţi ruse, care au criticat miercuri dur conducerea Republicii Moldova

De când Maia Sandu a devenit preşedinte al Republicii Moldova, această ţară reduce în mod artificial numărul secţiilor de votare pentru alegerile preşedintelui Federaţiei Ruse, în timp ce Republica Moldova deschide cât mai multe secţii de votare în ţări europene, a declarat miercuri Ella Pamfilova, preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Rusia, citată de RIA Novosti.

Republica Moldova a fost o ţară căreia Rusia i-a oferit întotdeauna cele mai bune condiţii de vot, dar odată cu venirea la putere a 'marionetei' Maia Sandu, circumstanţele s-au schimbat, a mai spus Ella Pamfilova.

'Dacă ei cereau deschiderea unui anumit număr de secţii, noi le ofeream exact acel număr. Alta e situaţia în ultimii ani, după ce a venit la putere marioneta. Dacă anterior aveam multe secţii, chiar mult mai multe decât în Europa şi alte ţări, acum, în ciuda faptului că mulţi cetăţeni moldoveni care lucrează la noi au cerut deschiderea acestor secţii, ei au început să scadă artificial numărul lor. Este o strategie politică de conjunctură, adoptată în detrimentul dorinţelor alegătorilor, cetăţenilor R. Moldova', a declarat Pamfilova, ale cărei declaraţii sunt preluate de publicaţia Deschide.md de la Chişinău. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel