Maia Sandu, după ce „limba moldovenească“ a fost înlocuită cu limba română: Mă bucur că, în sfârșit, s-a rezolvat această problemă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Maia Sandu a spus că va promulga legea prin care așa-zisa limbă moldovenească e înlocuită cu limba română „imediat ce ajunge la mine pe masă“.

Legea ce prevede eliminarea „limbii moldovenești” din legislația Republicii Moldova și înlocuirea cu sintagma „limba română” va fi promulgată „imediat”, dă asigurări președintele Maia Sandu. Șeful statului a ținut să sublinieze că nu ar exista vreo legătură între manifestațiile din stradă și denumirea limbii, conform Deschide.

„Imediat ce ajunge la mine pe masă voi promulga această lege. Mă bucur că, în sfârșit, s-a rezolvat această problemă pentru că noi vorbim limba română și era nefiresc ca în legi, în Constituție, să fie scris altfel”, a declarat Maia Sandu în platoul emisiunii „Bună seara” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Potrivit președintelui de peste Prut, această lege trebuia adoptată acum 30 de ani. 

Maia Sandu a vorbit și despre protestele de la Chișinău.

„Nu are nimic denumirea limbii cu ceea ce se întâmplă în stradă. Limba este română și orice s-ar întâmpla în stradă, nu are nicio implicație asupra acestui adevăr. Da, s-a întâmplat târziu, dar este bine că s-a întâmplat”, a mai spus Maia Sandu.

Amintim că ieri, Parlamentul de la Chișinău a votat în lectură finală proiectul de lege al deputaților PAS care prevede eliminarea „limbii moldovenești” din legislația națională și înlocuirea acesteia cu „limba română”.

VEZI ȘI     -    Maia Sandu: Mandatul de arestare confirmă faptul că Putin este vinovat de crimele de război comise în Ucraina / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel