Maia Morgenstern, pe Facebook: Astăzi m-am îmbrăcat aşa. Şi sunt tare mândră (foto în articol)
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Maia Morgenstern a vorbit pe Facebook despre femeile care i-au marcat viaţa, plecând de la modul în care a ales să se îmbrace. 

"Astăzi m-am îmbrăcat așa. Și sunt tare mândră. Mi-am luat poșetă, m-am îmbrăcat cu poșeta asta. Si cu loden. Habar n-am dacă e bine sau rău. Dacă se potrivește sau nu, dacă e conform cu...

Pentru mine înseamnă foarte mult: le-am căutat și potrivit pe toate așa, să fie cumva să mă întâlnesc cu MAMA. Cu MAMA dar și cu Tanti Liuba. Tanti Liuba, soția lui Titi, Isaac Rappaport, fratele mamei.

Liuba și MAMA - Sara Morgenstern, născută Rappaport - au fost, cred, cele mai importante și cele mai diferite femei din, hai să zicem, copilăria mea. Din viața mea dintâi.

Liuba, femeia-pisică. Alintată, răsfățată, mângâiată, protejată, ajutată, iubită. Iubita. În primul rând, știa, putea să se iubească pe sine și nimic nu era rău într-asta.

Elegantă mereu, aranjată tot timpul, preocupată de felul cum arăta, conștientă de impresia pe care o lăsa asupra celorlați. De la trena de parfum pe care o lăsa in urmă, culoarea rujului, combinația culorilor, mereu pastel, sclipirea bijuteriilor, fluturarea genelor (tot timpul rimelate!, deși rimelul, pe vremea aceea era foarte usturător!), Liuba un exemplu de bun gust și rafinament. Da, e adevărat Un ideal. Pentru mine. O priveam fascinată, cu gura căscată. Nici nu eram conștientă, nici nu înțelegeam prea bine ce mă fascina: totul era fluid, nimic strident, nimic țipător, nimic agresiv. Și totuși, totuși seducător, încântător, persistent. Femeie.

CITEŞTE ŞI Maia Morgenstern, "luată la rost" de Emilia Popescu şi Marius Bodochi: "La final, ia toți banii!"

"Mama nu se speria, c-avea umor"



MAMA n-a purtat în viața ei mărgele. Nici cercei: găurile din urechi s-au astupat cu timpul. Se tundea foarte scurt, n-avea vreme de coafor: o dată pe lună. N-avea nici vreme, nici răbdare de bigudiuri și manichiură. Și nici nu suporta mirosul. Tocuri MAMA nu putea să poarte: o durea spatele și avea mult de umblat pe jos. Pleca des în delegații, avea de partipat la congrese, de urmărit lucrări. MAMA a fost matematician, a absolvit Facultatea de Matematică.

VEZI ŞI ”Te faci de râs!”. Actrița Maia Morgenstern: Ar trebui să mă rușinez. Sau măcar să resimt o oarecare jenă: Cum poți să... Nu se face așa ceva

Apoi a decis să devină informatician. Femeie informatician. DA, a fost complicat, nu s-a speriat. Mama nu se speria, c-avea umor, d-aia. S-a răstit o dată unu' la ea, un șef, ceva. "Să nu ridicați glasul la mine, că eu știu să strig mai tare, să știți!" A zis mama calm, cu voce înghețată. De bărbat. S-a făcut liniște și MAMA și-a văzut de treabă: se blocase un program, ceva, și trebuia găsită eroarea și reparată. MAMA a rezolvat problema cu răbdare. Cu tenacitate. Nimic trident, nimic țipător. Totul conținut Femeie.

Ah, da...ce voiam să spun? Da, mama avea un loden. Un trench coat. Un balonside. Sau cum îi spunea? Un batic sau altul...să-l mai înveselească. Și-l aranja cu cochetărie, în oglindă. In lift. Și la treabă.

Cred că era foarte frumoasă și puternică.

Femeile din viața mea", a scris Maia Morgenstern pe Facebook. VEZI FOTOGRAFIA ÎN GALERIE

VEZI ŞI Maia Morgenstern, în șpagat pe scena iUmor. "Aşa intrare n-am avut niciodată" (FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel