Data publicării:

Mai tânăr cu 20 de ani. Schimbarea vârstei, decizia instanței olandeze

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Un olandez a cerut în instanță să-i fie schimbată vârsta în acte pentru a-l întineri cu 20 de ani.
Un olandez a cerut în instanță să-i fie schimbată vârsta în acte pentru a-l întineri cu 20 de ani.

Un olandez a cerut în instanță să-i fie schimbată vârsta în acte pentru a-l întineri cu 20 de ani.

Însă, un tribunal olandez i-a respins luni solicitarea. Bărbatul are 69 de ani și intenționa să-i fie schimbată vârsta în acte pentru a fi cu 20 de ani mai tânăr, deoarece se simţea discriminat, informează AFP.

'Mă simt tânăr, sunt în formă, şi vreau ca acest lucru să fie recunoscut juridic întrucât mă simt abuzat, lezat şi discriminat din cauza vârstei', declarase pentru AFP Emile Ratelband, un antrenor personal 'specializat în dezvoltarea conştiinţei de sine'. Cererea sa - de a-i fi modificată data naşterii pe paşaport, de la 11 martie 1949 la 11 martie 1969 - i-a stupefiat însă pe magistraţii unei instanţe din Arnhem, în sud-estul Olandei.

20 de ani de dosare

'Instanţa recunoaşte tendinţa în societate ca oamenii să se simtă din ce în ce mai mult timp în formă şi sănătoşi, însă nu consideră că acesta este un argument valid pentru a schimba data naşterii cuiva', a precizat aceasta într-un comunicat. Potrivit acestui tată de familie, celibatar de la începutul lunii noiembrie, vârsta sa biologică ar fi de 40-45 de ani - după cum a explicat el citându-l pe medicul său. 'În ziua de astăzi, ne putem alege locul de muncă, genul, orientarea politică şi sexuală. Avem chiar şi dreptul de a ne schimba numele. De ce nu putem avea atunci şi dreptul de a ne schimba vârsta?', a argumentat Ratelband în cadrul unei audienţe în faţa instanţei.

'Domnul Ratelband este liber să se simtă cu 20 de ani mai tânăr decât vârsta sa reală şi să acţioneze în consecinţă. Dar schimbarea datei sale de naştere ar face să dispară 20 de ani de dosare din registrele stării civile. Acest lucru ar avea tot felul de consecinţe juridice şi sociale nedorite', a precizat la rândul său instanţa din Arnhem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel