Data actualizării:
Data publicării:

Mai puțini bani pentru mâncare! Deși crește valoarea bonurilor de masă, marii angajatori avertizează că o vor reduce. Guvernul le taxează suplimentar

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Valoarea bonurilor de masă va fi majorată până la 40 de lei. Însă, companiile, îngrijorate de o măsură care ar urma să fie aplicată de Guvern, ar urma chiar să reducă valoarea tichetelor de masă. 

Senatorii au adoptat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care stabileşte că de la 1 august, valoarea tichetului de masă creşte la 35 de lei, iar de la 1 ianuarie anul viitor, aceasta va fi de 40 de lei. Puterea şi opoziţia au susţinut măsura iniţiată de Executiv.

Ştefan Pălărie, senator USR, a declarat, conform Rador Radio România, că ”O astfel de măsură, de a ridica posibilitatea acordării unui tichet de masă de la 30 la 35 lei şi ulterior la 40, pare să fie o măsură bună şi este o măsură în sprijinul căruia şi grupul USR va vota. Însă trebuie să spunem că sunt câteva date absolut îngrijorătoare. Peste jumătate dintre companiile din România anunţă că vor reduce sau nu vor creşte valoarea nominală a tichetelor de masă, din cauza introducerii de taxare suplimentară cu 10% pentru CASS”. 

Preşedintele Comisiei pentru muncă, social-democratul Ion Rotaru, a apreciat iniţiativa: ”Acest program vine să sprijine partea aceasta care înseamnă cheltuielile din ce în ce mai mari pe care le au salariaţii şi este binevenit. Aşa cum aprecia Organizaţia Internaţională de Alimentaţie, este un factor care stimulează şi calitatea şi productivitatea muncii. În contextul ăsta, Guvernul a luat această măsură, este binevenită şi probabil că în perspectivă acest lucru va funcţiona şi se va mări în continuare valoarea acestor tichete de masă”. 

Documentul merge la Camera Deputaţilor pentru votul final. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel