Urmărește emisiunea live
Mai mulți oameni, posibil și copii, au fost înjunghiați la o grădiniță din China. Un bărbat a fost reținut
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay Tumisu
foto ilustrativ pixabay Tumisu
Un bărbat care a ucis trei persoane la o grădiniță din China a fost reținut. 

Autoritățile chineze au arestat miercuri un bărbat suspectat că a ucis trei persoane și a rănit alte șase într-un atac prin înjunghiere la o grădiniță din sudul provinciei Jiangxi, potrivit oficialilor locali de securitate publică, citați de CNN. Poliția a declarat că suspectul, identificat ca fiind Liu Xiaohui, în vârstă de 48 de ani, a fugit într-o zonă muntoasă dintr-un județ învecinat după atac, declanșând o căutare care a implicat peste 1.000 de ofițeri de poliție.

Liu a fost arestat 12 ore mai târziu, la 22:50, miercuri, ora locală, a transmis poliția într-o declarație de joi. Nu este clar dacă printre cei uciși și răniți se numără și copii, deoarece identitățile victimelor nu au fost făcute publice.

Cu toate acestea, oficialii Ministerului Educației din Jiangxi au cerut eforturi urgente pentru ”tratarea copiilor răniți și confortul familiilor victimelor în timp util”.
Școlile din zonă au fost îndemnate să ”consolideze siguranța campusului”.

Școlile care nu iau măsuri de siguranță vor fi închise

”Toate școlile din toate regiunile trebuie să colaboreze cu securitatea publică (și) cu alte departamente pentru a efectua imediat și cuprinzător o investigație majoră și rectificarea potențialelor probleme de siguranță din campusuri, inclusiv grădinițe”, a spus ministerul, adăugând că școlile cu ”securitate insuficientă”. personal sau măsuri de securitate insuficiente” ar fi închis pentru restul mandatului de vară.

Crimele violente din școli sunt rare în China, dar nu neobișnuite.

Doi copii au fost uciși în aprilie 2021, când un bărbat cu un cuțit a intrat într-o grădiniță din regiunea de sud Guangxi, la granița cu Vietnam. Doi profesori și alți 14 copii au fost răniți. Poliția locală a spus că suspectul, un bărbat din localitate, avea antecedente de schizofrenie. În 2020, un atacator cu un cuțit a rănit 37 de copii și doi adulți la o altă școală din Guangxi.

Cazul fetiței de 9 ani ucise. Se juca cu sora ei când a fost înjunghiată

O fetiță de nouă ani a fost înjunghiată mortal în fața surorii ei mai mici în timp ce se jucau cu un cerc de hula-hoop pe stradă. Lilia Valutyte se afla cu sora ei de cinci ani în fața unei cafenele unde lucra mama lor când a fost atacată cu un cuțit. Doi bărbați au fost arestați și interogați cu privire la atac, după ce poliția a percheziționat o casă din Boston, Lincs.

S-a spus că o linie de anchetă se concentrează pe afirmațiile conform cărora atacatorul credea că mama Liliei, Lina, o șefă a unei agenții de recrutare, îi datora bani pentru schimburile de tură din fabrică.

Mama fetelor, lituanianca Lina lucra la doar 10 metri distanță și-și urmărea fetele de la fereastra cafenelei. Ea a fost prima care s-a grăbit în ajutorul fiicei sale căzută pe sstradă, care găzduiește și firme juridice și de contabilitate, saloane cosmetice și restaurante.

Un localnic a spus: „Mama ei avea o afacere înăuntru. Ea lucra de la un birou pe laptopul ei de câteva luni. Este doar o stradă liniștită, așa că le-a lăsat să se joace afară. Cred că aveau un cerc hula-hoop și un cărucior pentru păpuși. Sunt sigur că ea era înăuntru.”

Un alt localnic care cunoaște familia extrem de bine a spus: ”Este îngrozitor. Am vorbit cu Lilia ieri la ora 16 și mi-a spus: ”La revedere, ne vedem mâine””. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel