Data publicării:

Mai mulți medici de la Colțea se revoltă din cauza condițiilor. Managerul spitalului spune că e vorba de o luptă de orgolii

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mai mulți medici de la Colțea se revoltă. Managerul spitalului spune că e vorba de o luptă de orgolii
Mai mulți medici de la Colțea se revoltă. Managerul spitalului spune că e vorba de o luptă de orgolii
”Secții reorganizate cu maxim patru pacienți internați concomitent, dar cu un spital campion la decontări din bugetul public; concursuri de conducere de secție date când ”concurența” este în vacanță; aceeași aparatură și saloane trecute în acte ca fiind pentru mai multe secții la acreditări; intervenții periculoase pentru pacienți” – sunt o parte dintre neregulile sesizate de nouă medici de la Spitalul Colțea din București.

Pe data de 5 februarie 2021, nouă doctori de la Spitalul Colțea din București au reclamat, printre altele, la Primăria Capitalei, la Ministrul Sănătății modul abuziv, nereguli financiare și de organizare a fluxului medical.

Problemele, pe scurt

 

Din memoriu reiese că semnatarii petiției sesizează că spitalul a fost reorganizat pentru ca managerul unității să numească șefi de secție care îi sunt apropiați, ca în urma reorganizării – noile secții au avut maxim patru pacienți internați, că acreditarea a fost obținută cu aparatură fictivă sau că saloane din spital erau trecute în acte ca fiind la mai multe secții.

Deși spitalul nu a fost unitate de suport covid-19, din datele obținute de G4Media.ro de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, reiese că Spitalul Colțea din București a fost unul dintre primele 20 de spitale ca finanțare în 2020.

Cadrele medicale susțin că spitalul are dotări doar pe hârtie

”Știm sigur că, până la acest moment un ecograf multifuncțional cu minimum: sonda cord, sonda parți moi, așa cum este înscris ORD 1500/2009, Anexa Nr. 3 referitor la dotarea minimă, nu există în secția ATI. Toate explorările ecografice în oricare ATI, care sunt foarte frecvente și întotdeauna onorate, se realizează cu ecograful din clinică, care este transportat în cele doua compartimente ATI, de la etajul 2 corpul central, respectiv etajul 1 corpul C1, de către medicii din Clinica Medicală”.

Medicii au dubii și că în Secția ATI exista cele două stimulatoare cardiace externe, după cum cere legislația.

Mircea Lupușoru, managerul spitalului, a precizat pentru G4media că aceste acuzații nu sunt bine întemeiate și e vorba de o luptă de orgolii a medicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel