Mai mulți lupi, surprinși după o partidă reușită de vânătoare într-o pădure din Neamț - Video în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Mai mulți lupi au fost surprinși după o partidă reușită de vânătoare într-o pădure din Neamț

Romsilva a publicat imagini cu mai mulți lupi surprinși după o partidă reușită de vânătoare într-o pădure din Neamț de o cameră de monitorizare.

"Lupi după o partidă reușită de vânătoare într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Poiana Teiului din cadrul Direcției Silvice Neamț, într-o filmare realizată de o cameră de monitorizare amplasată de colegul nostru Mirel Zaiț.

Lupii trăiesc în haită, sunt rar văzuți în libertate și au un rol important în menținerea unor ecosisteme natural sănătoase. Cele mai multe haite au în componență perechea conducătoare, formată din masculul și femela alfa, precum și puii lor de până la 3 ani.

"Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii"

Câteodată pot aparea și alți lupi, rude ale celor alfa. În fiecare haită există o ordine respectată, limbajul corpului exprimând poziția lupului în haită. Lupii parcurg zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, coordonat, dirijează prada în locuri în care aceasta își pierde mobilitatea, de exemplu râuri, unde este ucisă.

Direcția Silvică Neamț administrează, prin intermediul celor 13 ocoale silvice, 208.670 hectare fond forestier, din care 161.169 hectare sunt păduri de stat.credit: Mirel Zaiț, Ocolul Silvic Poiana Teiului, Direcția Silvică Neamț", a scris Romsilva pe pagina de Facebook.

Într-o altă postare Romsilva a publicat imagini cu mai mulți urși.

"Imagini frumoase cu urși într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Broșteni din cadrul Direcției Silvice Suceava. Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte. Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat", se arată în postarea Romsilva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel