Data publicării:

Mai mulți deținuți din penitenciarul din Aiud primesc burse de la Ministerul Educației. Val Vâlcu: Metodologia este aberantă!

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

În anul școlar curent, bursele de merit nu este acordată doar elevilor cu medii sub 5, ci și unui număr de deținuți.

Potrivit site-ului ardeal24.ro, citat de digi24, 16 deținuți din Penitenciarul de maximă siguranță din Aiud primesc, lunar, bani de la Ministerul Educației.

„Privarea de libertate exact asta face, adică îl pedepsești pe un om luându-i libertatea. Restul drepturilor nu i le iei. Evident, dacă persoana respectivă a fost politician sau într-o funcție de demnitate publică, îi ia dreptul de a fi ales, de a face parte din guvern ș.a.m.d. Nu poate fi pedepsit și cu privarea de burse. Metodologia după care se alocă aceste burse este aberantă! De ce nu s-a schimbat? De când a apărut în spațiul public această informație - că elevi cu nota doi, trei iau burse pentru că toți au doi sau trei -, s-a discutat. Ce mai rămâne de făcut? Eu credeam că problema este deja rezolvată”, a precizat jurnalistul Val Vâlcu, în direct la B1 TV.

Problemele din România s-au discutat

„S-a discutat în spațiul public despre azilele groazei, despre intervenția energică a Guvernului, ce s-a întâmplat? Nimic! Despre benzinării, despre spațiile GPL, ce s-a întâmplat? Nimic!”,a intervenit Laura Chiriac, realizatoarea emisiunii ”NEWS PASS”.

„Să spunem că acolo sunt limitări. Uite, luăm de exemplu Bucureștiul. E o capitală în lumea asta care n-are niciun râu - sau e un pârâiaș care trece pe ea.  În schimb, are două poduri uriașe. Deci obstacolele nu sunt naturale. N-ar trebui să faci Podul Grant și Pasajul Oprescu din cauza unor obstacole naturale. În cazul ăsta, obstacolele sunt birocratice, nu sunt forțele naturii.

E un circuit al hârtiilor. Probabil, până se iau toate semnăturile, până se uită în toate actele normative, mai durează. Altfel, nu-mi explic de ce. Nu trebuiesc făcute miracole, nu trebuies aduși bani de cine știe unde, din fonduri europene” a mai precizat Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
WhatsApp
pixel