Mai multe rachete au lovit Centrala de la Novodnestrovsk, aflată la doar 15 km de Republica Moldova și 60 km de România / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Rusia a atacat cu rachete centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk, aflată la doar 15 km de Republica Moldova. Mai multe puncte de trecere a frontierei au fost închise.

Armata rusă a atacat în această dimineață Centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk, aflată la doar 15 km de Republica Moldova.

Ca urmare, Poliția de Frontieră a R.Moldova a anunțat despre sistarea activității a cinci puncte de trecere a frontierei. Este vorba de PTF Giurgiulești-Reni care nu funcționează din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.

Totodată, PTF Otaci, PTF Larga, PTF Unguri, PTF Briceni și-au întrerupt programul de lucru din motive de securitate, după ce autoritățile din Ucraina au interzis trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei.

„Recomandăm călătorilor, din timp, să opteze pentru punctele de trecere din proximitate sau să amâne, în măsura posibilităților, deplasările în Ucraina”, susțin reprezentanții IGPF, conform Deschide.

Xi Jinping dă asigurări că 'prietenia' cu Putin are 'perspective largi' de dezvoltare

Prietenia dintre China şi Rusia are 'perspective largi' de dezvoltare, iar cele două ţări 'mai au multe de realizat înainte', a subliniat luni preşedintele chinez Xi Jinping, într-un mesaj scris, cu ocazia celei de-a 65-a aniversări de la crearea asociaţiei de prietenie între Beijing şi Moscova, potrivit EFE.

Xi dă asigurări că acest organism a adus o 'contribuţie importantă în ceea ce priveşte promovarea înţelegerii reciproce şi încrederii între cele două popoare'.

'Prietenia dintre China şi Rusia are perspective largi (de dezvoltare) şi mai sunt încă multe de realizat înainte', menţionează preşedintele chinez în mesajul său scurt, citat de presa locală.

La 4 februarie, Xi şi omologul său rus Vladimir Putin şi-au consolidat legăturile cu doar câteva zile înainte de izbucnirea războiului în Ucraina, asupra căruia Beijingul a menţinut o poziţie ambiguă, făcând apel la 'respectarea integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor' , inclusiv a Ucrainei, şi cerând să se acorde 'atenţie preocupărilor legitime ale tuturor ţărilor', făcând referire la Rusia 9citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel