Data publicării:

"Mai multe persoane au murit" în Gaza după ce au fost lovite de ajutoare lansate din cer

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Civilii din Gaza ar fi fost omorâți și răniți chiar de ajutoarele lansate din cer după ce parașutele nu s-au deschis.

Mai multe rapoarte au sugerat că oamenii au murit după ce au fost loviți de ajutoarele lansate din aer atunci când parașutele lor nu s-au deschis.

Cinci palestinieni au fost uciși și mai mulți au fost răniți atunci când cutii cu ajutoare lansate de avioane au căzut peste ei din greșeală în nord-vestul Fâșiei Gaza astăzi, a declarat Mahmoud Basal, purtător de cuvânt al Serviciului civil de urgență din Gaza.

Unele imagini au arătat zeci de oameni alergând în momentul în care cutiile au fost aruncate, strigându-se unii pe alții pentru a evita cutiile.

Surse medicale au declarat pentru agenția de presă turcă Anadolu că răniții au fost transferați la spitalul al Shifa și la spitalul Baptist din nordul Gaza.

Livrarea a avut loc după ce președintele american Joe Biden a anunțat că armata va înființa un port temporar în largul coastei mediteraneene a regiunii pentru a sprijini livrările de ajutoare și bunuri.

Eforturile de intensificare a livrărilor de ajutoare au crescut dramatic pe măsură ce crește frustrarea în Statele Unite și în Europa cu privire la comportamentul Israelului în război, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel