Mai multe orașe din Australia, acoperite de pânze de păianjen - VIDEO
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 17 iun 2021, 00:02
WhatsApp
Mai multe orașe din Australia, acoperite de pânze de păianjen / Foto: Pixabay
Mai multe orașe din Australia sunt acoperite de pânze de păianjen. Vezi care este explicația fenomenului.

Mai multe orașe din Australia au fost acoperite de pânze de păianjen, scrie BBC. Acesta lucru s-a întâmplat în urma inundațiilor din ultimele zile. Localnicii au surprins în imagini cum o pânză de păianjen se întindea pe o distanță de un kilometru, o imagine cu adevărat impresionantă.

Experții susțin că pânzele sunt create de o tactică de supraviețuire, pentru ca păianjenii să se poată afla cât mai sus și să poată coborî atunci când este nevoie.

”Nu este înspăimântător. Este frumos. Totul era acoperit cu pânze de păianjen. Am mai văzut un astfel de fenomen și înainte, dar nu ca acum”, a povestit un localnic.

"O demonstrație de artă"

„Faptul că nu s-a separat  era ca și cum acești păianjeni s-ar fi coordonat pentru a face această demonstrație incredibilă de artă peisagistică sau ceva de genul acesta.”, a adăugat acesta.

G Ad:

Se așteaptă ca pânzele uriașe de păianjen să se dezintegreze în cursul acestei săptămâni. Localnicii au spus că acest peisaj a fost plăcut de văzut după vremea dezastruoasă experimentată în zilele precedente. Aceștia nu au ezitat să facă zeci de poze și să le împărtășească pe rețelele de socializare.

Milioane de păianjen ar fi creat acest peisaj

Dr. Ken Walker, un curator senior de insecte de la Museums Victoria, a declarat că este probabil ca milioane de păianjeni să fi aruncat pânze peste copacii din jur.

"Păianjenii care locuiesc la sol trebuie să coboare foarte repede de pe pământ. Mătasea se înfășoară și se prinde de vegetație și pot scăpa.", a spus el.

Ploile abundente și vânturile puternice au lovit părți mari din Victoria, provocând inundații de proporții și avarii pe scară largă săptămâna trecută. Două persoane au fost găsite moarte în mașinile lor. Alte persoane au rămas blocate din cauza apelor. Autoritățile au intervenit în forță pentru a-i salva pe oameni, iar acum pare că ploile au încetat. Urmează ca localnicii să repare stricăciunile provocate de furia naturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro