Mai mult de jumătate dintre părinţi îşi spionează copiii pe Facebook. Eşti de acord cu această practică?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Facebook-Spy-300x220
Facebook-Spy-300x220

Un studiu a descoperit că părinții se înscriu pe siteuri de socializare pentru a afla cu ce se ocupă copiii lor, informează Mai mult de 55% dintre părinți nu au stat pe gânduri pentru a supraveghea profilele copiilor. Ei au făcut-o pentru a evita discuții incomode, iar aproape un sfert au recunoscut că aceasta este o manieră de a afla despre viața copilului.

Cifrele arată că părinții devin din ce în ce mai pricepuți în a-și supraveghea copiii în această eră digitală. Unul din 20 de părinți folosește profilul unui prieten pentru a nu fi depistat și pentru a avea un mai bun acces la profilul copilului.

Copiii folosesc siteuri precum Facebook, Myspace și Twitter, iar 75% dintre cei cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au postat mesaje pe aceste siteuri anul trecut. Copiii le folosescchiar dacă nu au vârsta minimă, de 13 ani.

[poll id="52"]

În timp ce 55% dintre cei întrebați au admis că și-au spionat copilul, 40% au răspuns că nu au făcut acest lucru, iar restul de 5% au spus că ar face-o dacă ar ști cum. Părinții urmăresc schimbările de status, ceea ce prietenii scriu pe profil sau fotografiile copiilor.

Apariția părinților pe siteurile de socializare a stârnit un război online. Au fost înființate chiar grupuri care vor să interzică alăturarea părinților pe Facebook, deoarece adolescenții consideră că acesta este un loc unde ar trebui să fie lăsați în pace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel