Mai ai acasă un iPhone din prima generație? Poți scoate bani frumoși pe el! Cu cât se vinde online un iPhone 4 sau 5
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Telefoanele iPhone 4 și 5 sunt încă la mare căutare mai ales de nostalgicii după anii 2010-2012.

Vă vine să credeți sau nu, telefoanele vechi produse de Apple sunt acum extrem de căutate, cu precădere versiunile de la începutul seriei, de pe vremea câbd abia intraseră pe piața din România! Un iPhone de primă generație, sigilat și lansat în 2007, a fost vândut la licitație pentru suma impresionantă de 190.378 de dolari, adică de 300 de ori mai mult decât prețul inițial de vânzare, anunța CBS News cu ceva timp în urmă. Modelul de 4GB, care a costat inițial 599 de dolari, se află într-o stare excepțională, păstrat în ambalajul original, potrivit casei de licitații LCG.

Când a fost scos de pe piață iPhone 4 și de ce

iPhone-ul a devenit rapid cel mai de succes produs al companiei Apple și a fost numit "Invenția Anului 2007" de către revista Time. Modelul de 4 GB a fost retras de pe piață la scurt timp după lansare din cauza vânzărilor lente, a lipsei de profit dar și pentru că a venit un nou model de 8 GB, care oferea dublul spațiului de stocare pentru doar 100 de dolari în plus.

Încă se mai vând telefoane iPhone 4 pe siteurile specializate din România, însă prețul cerut nu impresionează. 

Doar la licitațiile cu obiecte vechi și de colecție un iPhone 4, de exemplu, are preț de pornire 2.000 sau chiar 3.000 de lei. În rest, un iPhone 5 poate fi cumpărat lejer de pe internet, la liber, cu aproximativ 1.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel