Roman Abramovici a închiriat o vilă în Istanbul pentru 50.000 de dolari pe lună
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Miliardarul rus Roman Abramovici a închiriat o vilă pe Bosfor, în Istanbul, pentru 50.000 de dolari pe lună.

Vestea a fost transmisă de presa locală, care în ultimele luni a scris în repetate rânduri despre magnatul rus de pe malul Bosforului. În final, alegerea a căzut pe frumoasa vilă Feyyaz Tokar, împrejurare confirmată și de Ulvi Ozcan, președintele Asociației Imobiliare din Turcia, potrivit Rai News.

Abramovici a ales Turcia după ce a fost sancţionat de UE, iar activele sale au fost îngheţate, laolaltă cu ale celorlalţi magnaţi ruşi, în ciuda faptului că a negat în mod repetat apropierea de Guvernul președintelui rus, Vladimir Putin.

Potrivit presei locale, Abramovici ar intenționa chiar să cumpere o echipă de fotbal turcă, însă deocamdată nu există nicio confirmare, chiar dacă suporterii visează.

Pentru Abramovici acum Turcia reprezintă o nouă casă. Ţara nu a aplicat sancțiunile împotriva Rusiei, astfel că fostul proprietar al clubului britanic Chelsea și-a ancorat cele 4 iahturi ale sale, a căror valoare totală este estimată la 1,2 miliarde de dolari, în ultimele luni în porturile turceşti. 

Averea oligarhului, potrivit Millhouse LLC, era estimată la 14,5 miliarde de dolari înainte de conflict. Cifre care îl fac al unsprezecelea cel mai bogat om din Rusia, cel mai bogat din Portugalia și al doilea cel mai bogat din Israel, țări ale căror pașapoarte le deține împreună cu cel rusesc.

Citește și:

Abramovici și-a mutat toată flota de iahturi în Turcia pentru a scăpa de sancțiuni

Ultimele două iahturi care au ajuns în apele turcești sunt „Garcon” și „Halo”, care au scăpat de sancțiuni din portul Falmouth, din sudul Antigua, unde fuseseră acostate după începerea războiului și unde riscau să fie confiscate de către autorităţile britanice.

Cele două ambarcaţiuni au fost salvate de regulile țării din Caraibe, care nu confiscă iahturi decât dacă proprietarul se face vinovat de o infracțiune. Aceste circumstanțe au permis a „Halo” și „Garcon” să navigheze spre portul turcesc Gocek, unde au ajuns în urmă cu câteva zile, nu departe de locul unde sunt ancorate celelalte două iahturi ale fostului proprietar al clubului Chelsea, care au ajuns în Turcia în martie trecut, urmând rute concepute special pentru a evita apele internaționale și mai ales sancțiunile.

Cea mai mare dintre cele două, „Eclipse”, în valoare de 600 de milioane de dolari, a rămas în primele luni de conflict ancorată la Mugla, în provincia Marmaris, nu departe de locul în care se află „My Solaris”, în valoare de 780 de milioane de dolari. Ambele sunt înregistrate în Maldive. Cu toate acestea, faptul că «My Solaris» a rămas în portul de croazieră din Bodrum, o cunoscută stațiune de pe litoralul turc, a atras atenția caselor de avocatură engleze, care au remarcat că portul este listat la bursa londoneză.

Vestea s-a scurs în presa britanică, cu ipoteza unei încălcări a sancțiunilor din Marea Britanie; fapt care l-a determinat pe magnatul rus să mute din nou cele două iahturi ale sale, care au părăsit porturile unde ancoraseră încă din martie și s-au îndreptat spre Gocek. 

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel