„Magistratul” Ovidiu Rusu și un tânăr care și-a ucis bunicul, printre falșii călugări care au înșelat o femeie cu 132.000 de euro
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ovidiu Rusu și un tânăr care și-a ucis bunicul, printre indivizii care s-au dat drept călugări în cazul femeii din București / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Ovidiu Rusu și un tânăr care și-a ucis bunicul, printre indivizii care s-au dat drept călugări în cazul femeii din București / Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Deținuții care s-au dat drept călugări și au înșelat o femeie cu 132.000 de euro sunt un sucevean care și-a ucis bunicul și „magistratul” Ovidiu Rusu.

Cazul femeii în vârstă de 77 de ani, din Capitală, care a donat 132.000 de euro unor indivizi ce s-au dat drept călugări de la o mănăstire din Suceava, la telefon, are în prim plan patru suceveni. Aceștia au înșelat-o pe femeia de 77 ani spunându-i că strâng bani pentru un azil de vârstnici și o casă de copii, scrie Monitorul de Suceava.

Printre aceștia se află „magistratul” Ovidiu Rusu și un bărbat care și-a ucis bunicul cu multiple lovituri de cuțit. 

Ovidiu Rusu are cumulate pedepse de 225 de ani de închisoare pentru înșelăciuni și este cu adevărat celebru pentru țepe date prin telefon. Închis în Penitenciarul Iași, Ovidiu Rusu este unul din cei patru deținuți care ar fi reușit să o păcălească de la distanță pe femeie.

Ovidiu Rusu a fost judecat în zeci de dosare penale care i s-au întocmit de la Suceava până la Baia Mare, de la Botoşani la Piatra Neamţ, dar şi prin alte judeţe ale României. 

Cel de-al doilea, Daniel Marian Blasciuc, este un tânăr care, în decembrie 2013, și-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit bunicul.

În dimineaţa zilei de 16 decembrie 2013, Daniel Marian Blasciuc i-a spus mamei sale că se duce la casa bunicilor, pentru a le cere acestora să nu o mai certe. Procurorii criminalişti au stabilit că minorul s-a înarmat de acasă cu un cuţit de bucătărie, cu lungimea de aproximativ 30 de centimetri, şi odată ajuns în casa bunicilor săi a început să se certe cu aceştia. La un moment dat, adolescentul s-a năpustit asupra bunicului său (Constantin Blasciuc, în vârstă de 67 de ani), lovindu-l cu cuţitul de mai multe ori. Vârstnicul a fost lovit cu cuțitul de peste 20 de ori, la nivelul gâtului şi al abdomenului Totul s-a petrecut sub ochii bunicii.

Judecat pentru omor comis când era minor, tânărul a fost condamnat la doar 6 ani de detenție. Foarte probabil, acesta a fost recrutat de escrocii de renume din perioada în care era după gratii.

Eliberat din penitenciar, acesta a devenit complicii lor din libertate. Prins acum, Daniel Marian Blasciuc a ajuns din nou după gratii, arestat preventiv.

În urma acțiunii polițiștilor din cazul bătrânei înșelate, de la Blasciuc a fost recuperată suma de 14.000 de euro, fiind dispusă şi măsura sechestrului asigurător pentru suma de 38.000 de euro aflată în contul unuia dintre tinerii în cauză.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel