Magistrații, PROTESTE pentru pensiile speciale. Zegrean: Ar fi bine să se OPREASCĂ! Legea e oricum neconstituțională
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Augustin Zegrean/ Foto Agerpres
Augustin Zegrean/ Foto Agerpres
Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care sunt consecinţele protestelor magistraţilor, după ce pensiile speciale au fost eliminate de Camera Deputaţilor. 

"Magistraţii nu au voie să facă grevă, dar protestul nu îl interzice nimeni nimănui. Întreruperea activităţii o justifică prin faptul că grefierii sunt în grevă, iar judecătorul fără grefier nu poate lucra. Grefierii nu au interdicţii. Şi ce dacă continuă protestele? Ce se poate întâmpla? Modifică Parlamentul legea? Până la urmă, cine îi poate judeca pe judecători?", a declarat Augustin Zegrean în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Protestul magistraţilor, consecinţe negative

"Oricum nu rezolvă nimic cu asta, nu le recomand să facă lucrul ăsta. Da, au spus că nu sunt de acord, că sunt nemulţumiţi, dar ar fi bine să se oprească. Politicienii spun că poporul vrea tăierea pensiilor magistraţilor. Eu nu cred că e aşa, dar o să îşi atragă şi mai mult ura opiniei publice. Nu aşa se rezolvă lucrurile!", a mai spus fostul preşedinte al CCR. 

Eliminarea pensiilor speciale, neconstituţională

"Oricum, legea nu este constituţională, pentru că dacă cineva ar deschide Constituţia ar vedea că era nevoie de plenul reunit al celor două Camere pentru adoptarea acestei legi. O să se ajungă la CCR şi o să se mire că le-a dat-o Curtea înapoi. Adoptarea nu s-a făcut cum scrie în Constituţie! În niciun caz nu se poate ca aceste pensii să fie eliminate de o singură Cameră. Nici măcar dacă ambele Camere s-ar fi întrunit separat şi ar fi dat acelaşi vot", a conchis Augustin Zegrean. 

Vezi și: Zegrean, întrebare fulminantă către Seidler. Joc parșiv al USR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel