Data actualizării:
Data publicării:

Maghiarii din Cluj, celebrați prin bannere în centrul orașului cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni - 15 martie / foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Andrei Itu - DC News
Foto Andrei Itu - DC News
Bulevardul Eroilor din centrul Clujului a fost decorat, joi, cu bannere care aniversează Ziua maghiarilor de pretutindeni - 15 martie.

Oláh Emese, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a precizat că este un moment istoric faptul că se celebrează astfel Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

'Moment istoric în Cluj-Napoca: strada Eroilor s-a îmbrăcat azi într-un decor festiv de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Locuitorii orașului pot admira timp de trei zile ornamente tematice de 15 martie pe stâlpii de iluminat. Dar acest lucru nu este doar un element estetic, nu este doar un decor, are un mesaj puternic', a scris Oláh Emese pe pagina sa de Facebook.

'Ne transmite că în Cluj-Napoca trăiește o comunitate maghiară puternică care este pregătită să participe nu doar prin memoria istoriei sale, ci și prin clădirea unui viitor comun, bazat pe conviețuirea pașnică și respectul reciproc', a mai scris Olah Emese.

Foto

Citește și - Măsuri de ordine şi siguranţă publică la Cluj, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni


Vineri 15 martie, cu începere de la ora 10.30, la Instititul Teologic Protestant din Cluj-Napoca, va avea loc celebrarea "Zilei maghiarilor de pretutindeni" şi comemorării "Revoluţiei maghiare de la 1848". Vor avea loc festivităţi comemorative, depuneri de coroane, dar și programe cultural-artistice.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor sportive, Jandarmeria a adresat spectatorilor următoarele recomandări:

'- să manifeste un comportament paşnic şi civilizat şi să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice, împuterniciţii acestora sau organele de ordine;

- să nu se implice în acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale;

- să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice, băuturi alcoolice sau obiecte contondente ce pot pune în pericol siguranţa participanţilor.

În acest sens, vor fi instituite dispozitive de ordine publică pentru supraveghere şi monitorizare, descurajarea şi prevenirea unor incidente sau acte de tulburare a ordinii publice, premergător, pe timpul şi ulterior desfăşurării evenimentelor.

Vă mulţumim tuturor pentru înţelegerea manifestată faţă de măsurile de siguranţă luate cu ocazia desfăşurării acestor evenimente cu ocazia "Zilei maghiarilor de pretutindeni"!', conform unui comunicat al Jandarmeriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel