MAE: Șapte din cele opt persoane decedate în accidentul aviatic din Milano sunt români
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Ministerul Afacerilor Externe a venit cu precizări referitoare la accidentul aviatic care a avut loc la Milano.

Șapte din cele opt persoane decedate în accidentul aviatic de la periferia orașului Milano sunt români care au și altă cetățenie, transmite, luni, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, din informațiile comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor accidentului aviatic de la periferia orașului Milano, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români.

Toate cele șapte victime dețin și alte cetățenii.



MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident.

„Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, transmite MAE.

Un avion de mici dimensiuni înmatriculat în România s-a prăbușit pe o clădire de la periferia orașului Milano. Cei opt oameni de la bordul avionului pilotat de Dan Petrescu au murit. La bord se aflau antreprenorul Dan Petrescu, soția și fiul său, o familie tânără cu copilul în vârstă de un an, bunica copilului și un prieten al fiului lui Petrescu, potrivit Mediafax.

Coincidenţă sinistră legată de accidentul din Milano

Opt persoane, printre care și un copil, au murit, duminică, după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire în construcție, în Milano, a titrat presa din Italia.

Avionul s-a prăbuşit peste o clădire goală, în curs de renovare, în zona San Donato, lângă staţia de metrou de pe strada 8 octombrie 2001.

Ca o sinistră coincidenţă însă, numele acestei străzi a fost dat pentru a comemora cea mai mare tragedie aeriană civilă din istoria Italiei, tragedia Linate.

În urmă cu 20 de ani, în dimineaţa zilei de 8 octombrie, un avion care transporta spre Danemarca 110 pasageri s-a ciocnit cu un business jet cu patru pasageri la bord. În urma coliziunii, toate cele 114 persoane au murit pe loc.

Printre victimele acelei tragedii s-a aflat şi un cetăţean român, dar şi un italian născut chiar în San Donato, pe strada unde duminică s-a prăbuşit avionul şi în memoria căruia a fost dat numele străzii, notează Mediafax (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel