Data actualizării:
Data publicării:

MAE recomandă evitarea oricărei călătorii în Liban

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

MAE recomandă cetățenilor români evitarea oricărei călătorii în Liban.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în Liban, iar celor care se află deja acolo, mai ales în partea sudică a acestui stat, să părăsească imediat regiunea, transmite Agerpres.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că există un avertisment de călătorie în vigoare pentru Liban, nivel 8/9 - "Evitaţi orice călătorie", din cauza evoluţiile recente de securitate şi a riscului crescut de escaladare.

Cetăţenii români aflaţi deja în Liban sunt îndemnaţi să evalueze cu responsabilitate necesitatea rămânerii acolo, iar celor aflaţi în zona de sud a râului Litani, MAE le transmite recomandarea fermă de a părăsi imediat regiunea, având în vedere confruntările armate recente de la frontiera libanezo-israeliană. În plus, MAE recomandă cu fermitate cetăţenilor români care se află în Liban să îşi înregistreze prezenţa la Ambasada României la Beirut.

Asistență consulară



Datele de contact ale misiunii diplomatice sunt: Adresa: Rue du Palais Presidentiel, Baabda, B.P. 40227, telefon: +961 5 924848 (la acest număr de telefon nu se furnizează informaţii consulare), fax: +961 5 924747, Website: beirut.mae.ro, e-mail: [email protected].

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasada României la Beirut (+961 5 924 849; +961 5 920 432; +961 5 920 452), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie linia telefonică de urgenţă a Ambasadei României la Beirut (+961 76 775 503).

Gruparea Hezbollah a evacuat poziţii din Liban

Precizăm că ieri, Gruparea Hezbollah a evacuat poziţii din Liban, după ameninţările Israelului că o va lovi "cu forţă" ca represalii după un atac cu rachete ce a provocat 12 morţi pe platoul sirian Golan anexat de Israel, a declarat duminică pentru AFP o sursă apropiată puternicei mişcări pro-iraniene.

Hezbollah a negat faptul că s-ar afla în spatele atacului ce a ucis pe un teren fotbal din oraşul Majdal Shams 12 copii şi adolescenţi şi a rănit alţi circa 30, în timp ce Israelul şi SUA afirmă că racheta care a lovit acel teren, o rachetă Falaq de fabricaţie iraniană, a fost trasă cu siguranţă de mişcarea pro-iraniană.

Între timp, aviaţia israeliană bombardase deja în noaptea de sâmbătă spre duminică ţinte ale acestei grupări în Liban, dar pregăteşte în prezent noi represalii. Acestea ar fi acum examinate de guvernul premierului israelian Benjamin Netanyahu, care duminică a avut o ședință în acest sens. Deocamdată, mişcarea Hezbollah "a evacuat anumite poziţii din sud şi din câmpia Bekaa (est) care ar putea, conform estimărilor sale, să constituie o ţintă pentru Israel", a declarat pentru AFP o sursă apropiată grupării.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel