MAE, precizări după accidentul feroviar din Grecia: Un român ar fi una dintre victime
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
MAE, precizări după accidentul feroviar din Grecia -  Un român ar fi una dintre victime. Foto: Captură video CNN
MAE, precizări după accidentul feroviar din Grecia - Un român ar fi una dintre victime. Foto: Captură video CNN
Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgență, de către o persoană din comunitatea românească din Republica Elenă, cu privire la posibila dispariție a unui cetățean român.

În continuarea precizărilor transmise la data de 1 martie 2023 în legătură cu accidentul feroviar produs în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în cursul aceleiași zile, Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgență, de către o persoană din comunitatea românească din Republica Elenă, cu privire la posibila dispariție a unui cetățean român, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele  accidentului feroviar produs în dimineața zilei de 1 martie 2023, în localitatea Tempe.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, reprezentanții oficiului consular au intrat în contact și cu membrii de familie ai persoanei în cauză.
  
În acest context, reprezentanții Consulatului General al României la Salonic au efectuat în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale de poliție din zonă (orașele Larisa, Tempe, Katerini și Salonic), precum și la unitățile medicale unde sunt internate persoanele rănite, pentru a verifica informația referitoare la existența unui cetățean român printre victime.

Ministrul Transporturilor din Grecia demisionează în urma tragediei feroviare din cursul nopţii
  
Totodată, MAE precizează că, în cursul dimineții zilei de 2 martie, o echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în localitatea Larisa pentru a verifica dacă pe listele centralizatoare, care cuprind persoanele decedate, spitalizate sau evacuate fără îngrijire medicală se regăsește persoana în cauză sau vreun alt cetățean român.   

Până la acest moment persoana în cauză nu a fost identificată pe niciuna dintre listele disponibile la nivelul autorităților elene.

MAE folosește acest prilej pentru a preciza că, din informațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, procedurile de identificare a persoanelor decedate se efectuează cu foarte mare dificultate în actualul context.
  
Reprezentanții Ambasadei României la Atena şi Consulatului General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile elene și cu familia persoanei dispărute, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor.

Tragedie între Atena și Salonic: ”Cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată”. Bilanț: 29 de morți, 85 de răniți/ VIDEO
  
MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul   de telefon al Ambasadei României la Atena +30 210 6728875; +30 210 6728879, și al Consulatului General al României la Salonic: +30 2310 340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena   +30 6978996222   și al Consulatului General al României la Salonic +30 6906 479076.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel