MAE de la Budapesta l-a convocat pe ambasadorul Estoniei să răspundă legat de remarcile politicienilor estoni la adresa Ungariei / video
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 16 aug 2022, 22:42
WhatsApp
Ungaria pledează pentru accelerarea aderării Serbiei la UE/ FOTO: Agerpres
Ambasadorul Estoniei la Budapesta a fost convocat, după ce mai mulți politicieni din țara baltică au făcut anumite remarci referitoare la Ungaria.

Ambasadorul Estoniei a fost convocat la Ministerul de Externe ungar în legătură cu remarci "inacceptabile" ale politicienilor estoni criticând Ungaria, a anunţat marţi secretarul de stat în minister responsabil pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, citat de agenţia MTI.

Tamas Menczer a declarat într-un video pe Facebook că l-a informat pe ambasadorul Estoniei despre poziţia Ungariei în legătură cu războiul din Ucraina şi i-a spus că "criticile fără temei şi false" la adresa Ungariei sunt "inacceptabile".

Ungaria susține că desfășoară cea mai mare acțiune umanitară

Poziţia Ungariei în ceea ce priveşte războiul este axată pe pace, a subliniat el. "Suntem de partea păcii", a adăugat el, afirmând că pacea este singura soluţie pentru ameninţările fizice, provocările economice şi criza economică şi energetică.

G Ad:

Menczer a mai spus că l-a informat pe ambasadorul Estoniei că Ungaria desfăşoară cea mai mare acţiune umanitară din istoria sa în legătură cu Ucraina.

Aproximativ un milion de refugiaţi au fost primiţi de Ungaria din Ucraina şi cei care decid să rămână primesc ajutor pentru a-şi găsi de lucru şi trimite copiii la şcoală, a declarat el. Guvernul Ungariei este gata să reconstruiască un spital şi o şcoală în Ucraina şi continuă să furnizeze ajutor umanitar ţării vecine, a adăugat el.

Ungaria este alături de Ucraina şi sprijină suveranitatea teritorială şi integritatea Ucrainei, a spus Menczer.

Criticile venite din partea politicienilor unei ţări al cărei spaţiu aerian este protejat de asemenea de soldaţi unguri şi avioane ungare sunt "ciudate" în timp ce Ungaria participă la apărarea spaţiului aerian al Estoniei, a remarcat el.

Forţele armate ale Ungariei se află în prezent într-o misiune în Estonia cu patru avioane Gripen şi cincizeci de soldaţi, ceea ce înseamnă că ungurii lucrează pentru securitatea Estoniei, a mai notat el.

"În schimb, nu ne aşteptam la minciuni fără temei şi făţărnicie", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro