MAE: Barroso a reconfirmat că România îndeplinește condițiile pentru Schengen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jose-Manuel-Barroso dece
Jose-Manuel-Barroso dece

Ministerul Afacerilor Externe spune că presa din România a preluat inexact declarațiile președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, de la postul francez TF1, care a reconfirmat, potrivit Diplomației de la București, că țara noastră și Bulgaria îndeplinesc condițiile de aderare la zona de liberă circulație.

"Ministerul Afacerilor Externe constată cu regret modul inexact în care au fost preluate în presa din România declaraţiile de luni seară, 11 noiembrie, ale preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Durão Barroso, făcute la un post privat de televiziune din Franţa.

 Preşedintele Barroso a reconfirmat, practic, poziţia de fond a Comisiei Europene cu privire la îndeplinirea în totalitate de către România (şi Bulgaria) a cerinţelor pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Totodată, a deplâns amalgamul între aderarea României la spaţiul Schengen şi teme precum imigraţia, catastrofa de la Lampedusa sau mobilitatea lucrătorilor. A atenţionat, cu acest prilej, că aceste teme nu au legătură între ele şi riscă să alimenteze ascensiunea mişcărilor extremiste şi xenofobe, poziţie susţinută constant şi de România", arată MAE într-o precizare de presă.

 Jose Barroso spunea, luni seară, că Bulgaria și România nu vor intra în Schengen în 2014 pentru că există țări care se opun. Cu o lună în urmă, portughezul pleda pentru libertatea de circulație în interiorul granițelor Uniunii Europene și cerea ca Bucureștiului și Sofiei să le fie acordată o șansă.

"Ministerul Afacerilor Externe, înţelegând substanţa afirmaţiilor preşedintelui Barroso, îşi manifestă încrederea în ceea ce priveşte menţinerea şi pe mai departe a unei atitudini corecte şi imparţiale a Comisiei Europene faţă de subiectul aderării României la spaţiul Schengen. Aceasta, mai ales în contextul în care, mai mult decât niciodată, trebuie încurajată încrederea cetăţenilor din statele membre în regulile şi funcţionarea proiectului european", a punctat MAE, condus de Titus Corlățean.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel