MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța. Perturbări ale zborurilor pe două aeroporturi
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 13 dec 2022, 22:36
WhatsApp
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța. Perturbări ale zborurilor pe două aeroporturi / Foto: Pixabay, de Joshua Woroniecki
MAE, atenționare de călătorie pentru românii care merg în Franța. Perturbări ale zborurilor pe două aeroporturi / Foto: Pixabay, de Joshua Woroniecki
MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Republica Franceză.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Republica Franceză din cauza unor perturbări ale zborurilor pe aeroporturile Charles de Gaulle și Orly.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că pentru 33 de departamente din nordul țării, inclusiv zona capitalei Paris, a fost emis un cod portocaliu de zăpadă și polei, pentru data de 14 decembrie 2022. Astfel, Direcția Generală a Aviației Civile a anunțat perturbări ale traficului aerian la plecările și sosirile de pe aeroporturile Charles de Gaulle și Orly din Paris.

Pe site-ul Aeroporturilor din Paris (https://www.parisaeroport.fr/) se menționează că pot fi întârzieri sau anulări ale anumitor zboruri, călătorii fiind sfătuiți să verifice programul de zbor al companiilor aeriene și să anticipeze sosirea la aeroport, accesul rutier putând fi perturbat.

Asistență consularăCetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: ‪+33147052966‬ și ‪+33147052755‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: ‪+33680713729‬, Consulatul General al României la Marsilia: ‪+33610027164‬, Consulatul General al României la Lyon: ‪+33643627736‬ și Consulatul General al României la Strasbourg: ‪+33627050022‬, la care pot apela în funcție de zona în care se află.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de web http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie", transmite MAE într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?