MAE. Atenționare de călătorie în Portugalia. Aeroporturile sunt afectate de grevă
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Pentru Portugalia a fost emisă o atenționare de călătorie de către MAE adresată celor care călătoresc sau tranzitează țara. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi informează pe românii care tranzitează sau intenţionează să călătorească în Portugalia că lucrătorii unei companii care efectuează servicii de manipulare pentru aeroport se află, duminică, în grevă, existând posibilitatea ca acest lucru să afecteze funcţionarea aeroporturilor din Lisabona, Porto, Faro, Funchal şi Porto Santo, scrie Agerpres. 

Potrivit MAE, compania Groundforce Portugal a anunţat că lucrătorii săi se vor afla în grevă până duminică la ora 24,00. Cetăţenilor români li se recomandă să contacteze companiile aeriene şi să se informeze cu privire la situaţia zborului înainte de a se îndrepta spre aeroport.

De asemenea, precizează MAE, aceştia pot suna la numerele:+351.213.966.463, +351.213.960.866, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Lisabona: +351. 927.411.628.

Portugalia în ZONA ROȘIE

Dintre destinațiile populare pentru români, în ZONA ROȘIE se numără: Cipru, Spania, Portugalia, Maldive și Olanda. De la momentul încadrării într-una dintre zone, hotărârea se aplică în termen de 24 de ore de la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Persoanele vaccinate pot intra liniștite în țară, fără vreo restricție, fie că vin din state din zona roșie, fie că vin din state din zona galbenă. În schimb, dacă nu ești vaccinat și te întorci dintr-un stat aflat pe lista galbenă, cum e Grecia, e necesar un test PCR. În caz contrar, intri în carantină la domiciliu. Dacă te întorci dintr-o țară aflată pe lista roșie și nu ești vaccinat, vei intra automat în carantină. 

Vezi și: GRECIA e în ZONA GALBENĂ. Spania, Portugalia și Olanda sunt în ZONA ROȘIE - Lista actualizată 15 iulie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel