MAE, atenționare de călătorie. Cod roșu de ploi și pericol de inundații într-o țară. "Un SMS îţi poate salva viaţa"!
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
MAE, atenționare de călătorie. Cod roșu de ploi și pericol de inundații într-o țară. "Un SMS îţi poate salva viaţa"! / Foto: Pixabay, de Hermann Traub
MAE, atenționare de călătorie. Cod roșu de ploi și pericol de inundații într-o țară. "Un SMS îţi poate salva viaţa"! / Foto: Pixabay, de Hermann Traub
MAE a emis o atenționare de călătorie.

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Bosnia și Herțegovina. Potrivit Ministerul Afacerilor Externe, în această țară a fost anunțat un cod roșu de ploi și pericol de inundații.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bosnia și Herțegovina că autoritățile din acest stat au emis, pentru perioada 16-20 ianuarie 2023, un cod roșu de ploi torențiale, intensificări ale vântului, pericol de inundații și alunecări de teren, cele mai afectate zone fiind Herțegovina, regiunile Sarajevo – Romanija și Podrinje.

Vârful de intensitate al fenomenelor meteorologice este așteptat în perioada 17-18 ianuarie 2023, interval în care volumul precipitațiilor va fi în Herțegovina, pe alocuri, de peste 250 de litri pe metru pătrat, iar în regiunea Sarajevo-Romanija și Podrinje - de la 80 la 150 de litri pe metru pătrat. Sunt anticipate debite torențiale de apă și o creștere semnificativă a râurilor mari. Vântul va sufla moderat spre puternic, cu intensificări de peste ‪100-120‬ km/h.

Începând cu seara zilei de joi, 19 ianuarie 2023, odată cu scăderea temperaturii, ploaia se va transforma în ninsoare, ducând la creșterea bruscă a stratului de zăpadă, în special în regiunea Sarajevo-Romania.

Asistență consularăCetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: ‪+38733668893‬ și ‪+38733214022‬, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Bosnia și Herțegovina: ‪+38761428354‬.

"Un SMS îţi poate salva viaţa!"Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor web http://sarajevo.mae.ro, http://www.mae.ro/ şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa"!", a transmis MAE într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel