Data publicării:

MAE: 350 de români sunt în Fâșia Gaza

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Afaceri Externe, a declarat, vineri seară, că, în prezent, sunt 350 de români în Fâșia Gaza.

"Ne-au solicitat sprijin 200 de persoane. Colegii mei sunt în contact cu ei și îi asigur de faptul că România face tot ce îi stă în putere pentru a identifica o soluție. Situația de securitate din teren nu a permis evacuarea până în acest moment. O evacuare trebuie pregătită extrem de minuțios pentru a nu pune viața în pericol celor pe care vrem să-i salvăm. Situatia este foarte sensibilă”, a mai explicat Radu Filip.

„Momentan, avem în atenție aproximativ 50 de cetățeni români care ne-au solicitat sprijin în vederea revenirii în România. Urmează să ajungă în România în perioada imediat următoare”, a mai spus acesta, Filip a explicat, de asemenea, că luni a fost anunțat decesul primului român din Israel, iar, ulterior, a fost confirmat și al doilea, fiind vorba despre o persoană dispărută pe data de 12 octombrie. „Transmit condoleanțe familiilor îndoliate. Vreau să reiterez condamnarea fermă a terorismului în toate formele sale de manifestare. Menținem contactul în permanență cu autoritățile israeliene”, a mai declarat Radu Filip, vineri seara la Digi24.

Vezi și: Arabia Saudită respinge evacuarea populaţiei din Gaza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel