Au încercat să-i aplice metoda BERCEA și lui Victor PONTA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Social-democratul Mădălin Voicu a dezvăluit că autointitulatul rege al romilor, Dorin Cioabă, l-a sunat pentru a-i media o întâlnire cu Victor Ponta. Voicu spune că a bănuit o "șmecherie" în schimbarea de macaz a liderului romilor, asociat de regulă cu tabăra președintelui Traian Băsescu. 

Cu puțin înainte de alegerile prezidențiale din 2009, Bercea Mondial a ”vizitat” sediul PSD. Surpriza venea la scurt timp după ce președintele Traian Băsescu participase la festivalul de la Costești, unde Florin Cioabă i-a dăruit o mahmudea Mariei Băsescu.

Bercea Mondialul, în strategia de campanie a PDL

Presa portocalie, aflată din întâmplare în curtea PSD la momentul vizitei, a dezlănțuit o campanie despre relațiile interlopului cu partidul din Kiseleff și candidatul acestuia, Geoană.

"Sunt convinsă că a fost trimis acolo doar ca să ne facă rău în campanie și să nu îi mai putem scoate ochii lui Băsescu, noi amintind foarte des că dansa cu interlopii și a luat galbeni de la ei. Dar de aici până la porcăria că a fost membru PSD, cum speculează acum presa băsistă, e cale lungă", a reamintit recent despre acest episod Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook.

Mădălin Voicu, dezvăluiri de culise: ce vrea Dorin Cioabă

Mădălin Voicu, a dezvăluit, în ediția de vineri a emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu,  că a primit un apel surprinzător de la Dorin Cioabă, pe care îl numește un rege-"impostor".

"Dorin Cioabă m-a sunat acum o săptămână, că mă roagă să vorbesc cu Victor Ponta, ca să se întâlnească cu domnia sa, să pună la punct o strategie pentru susținerea la prezidențiale, unde presupun că va candida și Ponta. Eu, care sunt precaut, pentru că-mi cunosc subalternii sau, hai săi zic, semenii, ce s-a întâmplat? Dorin Cioabă a vrut să negocieze cu Elena Udrea, cu PMP-ul, dar au cerut o funcție de viceprim-ministru. E, în condițiile în care Elena Udrea a declinat această propunere, el s-a orientat către noi”, a spus Voicu.

Ei sunt prieteni cu Traian Băsescu

”În momentul în care eu am vorbit cu Victor Ponta și Victor mi-a zis 'vezi ce vrea, nu discutăm cu el, nu ne băgăm până nu știm concret cu cine stăm de vorbă', eu am zis 'bă, ăsta probabil că văzând că nu-l primește dreapta, el se orientează către PSD', a continuat Mădălin Voicu. Norocul că știind, văzând, auzind că de multe ori reacțiile lui politice vis-a-vis de apartenența la acest clan Băsescu, mi-am pus întrebarea dacă nu cumva este o șmecherie de-a lui. Pentru că el este un impostor, repet, este de o perversitate... Acum înțelege de ce sunt ei prieteni cu Traian Băsescu. Și atunci am spus că este bine să așteptăm. Dovada este că astăzi dl. Cioabă cere scuze în numele tuturor țiganilor lui Traian Băsescu", a declarat Mădălin Voicu, în ediția de vineri a emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu, de la Antena 3.

Manevra Bercea, aplicată lui Ponta

Traian Băsescu are multe legături politice cu romii lui Cioabă. Așa zisul rege a declarat înainte de alegerile europarlamentare că o va susține pe EBa, care este singurul europarlamentar preocupat de problemele romilor. Elena Băsescu a dat de înțeles că își va centra campania pe mesaje de integrare a acestei etnii. Casa Cioabă a făcut declarații de campanie pentru Elena Udrea și PMP. În vara anului 2014, Traian Băsescu l-a sunat personal pe chirurgul Șerban Brădișteanu, pentru a interveni în cazul Florin Cioabă. Ulterior, EBa a fost retrasă din campania pentru alegerile europarlamentare, iar Cioabă s-a delimitat de PMP. După ce partidul prezidențial a luat 6% ? Sau din cauza loviturii de imagine pe care o dă asocierea cu scandalul Bercea? Evenimentele au fost aproape simultane, pentru că s-a așteptat 8 luni cu flagrantul, realiat după alegeri, așa că nu putem ști. Dacă declarația lui Mădălin Voicu este corect, putem spune că Dorin Cioabă a încercat o apropiere de Victor Ponta, pe modelul Bercea-Geoană, din 2009. Manevra nu a reușit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel