Macrou la cuptor cu lămâie. Rețetă delicioasă, rapidă și sănătoasă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Dacă ești în căutarea unei rețete simple, gustoase și sănătoase, ai nimerit cum nu se poate mai bine. În acest articol, îți vom arăta cum să prepari macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel, un adevărat deliciu culinar.

Macroul este cel mai răspândit și comun pește, care trăiește în apropiere de țărmuri. În plus, nici nu este foarte scump și este nemaipomenit de sănătos. Acest pește poate fi preparat atât în tigaie, cât, mai ales, la cuptor. Durează aproximativ 35-40 de minute să fie pregătit și poate constitui o cină ușoară și delicioasă.

Dacă ești mare iubitoare de rețete cu pește, te invităm să descoperi și friptura de pește la cuptor, ciorba de pește cu smântână, dar și pasta realizată din pește proaspăt (ideală pentru micul dejun sau antreuri).

Cum se prepară macroul la cuptor cu lămâie?

Pentru a pregăti un macrou la cuptor excelent, ai nevoie de: două bucăți de macrou (aproximativ 350-400 de grame per bucată), o lămâie, o legătură mică de pătrunjel, șase linguri de ulei de măsline, sare și piper proaspăt măcinate.

Curăță peștii de intestine, spală-i foarte bine și usucă-i cu ajutorul unor șervețele absorbante de bucătărie. Presară pe ei sare și piper (nu uita să condimentezi și în interior) și așează-i într-o tavă unsă cu două linguri de ulei de măsline. Taie lămâia spălată bine în șase felii și toacă pătrunjelul mai mare. În interiorul peștilor, așează câte trei felii de lămâie și pătrunjel tocat, după care stropește cu uleiul rămas.

Tava trebuie acoperită cu o folie de aluminiu sau cu un capac și dă-o la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă capacul sau folia de aluminiu doar în primele 15 minute, după care descoperă peștii.

Macroul se consumă cald, stropit cu puțină zeamă de lămâie. Este delicios, sățios și, mai ales, sănătos!

Beneficiile consumului de pește

Peștele este bogat în săruri minerale (zinc, fosfor, seleniu, calciu), vitamine (A, unele dintre B-uri, D, E), grăsimi bune (Omega-3) și proteine de calitate (aproximativ 15-20 %).

De aceea, consumul de pește este benefic pentru sistemul cardiovascular, deoarece controlează colesterolul rău, diminuează valorile trigliceridelor, favorizează colesterolului bun, menține presiunea sanguină între limite normale, păstrează elasticitatea arterelor și reduce riscul de formare a trombilor.

Mai mult, întărește aparatul osos, grație sursei optime de calciu. Astfel, consumul de pește susține densitatea osoasă, limitând riscurile de fracturi și osteoporoză.

Important de precizat este că peștele susține sistemul imunitar la toate grupele de vârstă, în special în primii ani de viață. Introdus în regimul alimentar cu regularitate, desfăşoară o acţiune imunostimulantă, ajutând la prevenirea unor maladii şi alergii.

Gătit corect, peștele poate fi recomandat în perioada de sarcină, beneficiile sale fiind vizibile, în special, asupra sistemului nervos al copilului. Continuarea consumului şi în perioada copilăriei aduce cu sine beneficii în cadrul dezvoltării cerebrale.

Mulțumită acizilor grași Omega-3 prezenți în compoziția peștelui sunt facilitate conexiunile între celulele cerebrale și transportul impulsurilor nervoase, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel