Data publicării:

Macron și Xi Jinping cer reluarea negocierilor privind Ucraina. "Nu ar trebui să existe un război nuclear"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Macron și Xi Jinping cer reluarea negocierilor privind Ucraina / Foto: Facebook Emmanuel Macron
Macron și Xi Jinping cer reluarea negocierilor privind Ucraina / Foto: Facebook Emmanuel Macron

Liderii Franței și Chinei au cerut reluarea negocierilor privind Ucraina

Președintele chinez Xi Jinping și președintele francez Emmanuel Macron au subliniat importanța prevenirii utilizării armelor nucleare în timpul conflictului din Ucraina și au cerut, de asemenea, intensificarea eforturilor diplomatice pentru a relua negocierile privind Ucraina.

"China rămâne angajată în negocierile de pace și la un acord politic. Împreună cu Franța, facem apel la comunitatea internațională să mențină prudența și reținerea și să evite orice acțiune care ar putea agrava criza", a declarat Xi Jinping într-o conferință de presă după discuțiile cu Macron, scrie Interfax.

"Nu ar trebui să existe un război nuclear"

Liderul chinez a subliniat că "armele nucleare nu trebuie folosite și nu ar trebui să existe un război nuclear". Liderul francez a fost de acord cu acest lucru și a spus că este necesar "să se excludă folosirea armelor nucleare în conflict".

"Trebuie să reluăm discuția cu toată lumea cât mai curând posibil, în special cu Rusia", a adăugat Macron.

În același timp, el a menționat că "nu dorim doar încheierea conflictului, ci respectarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei".

Ce i-a spus Macron lui Xi Jinping

Președintele francez a subliniat importanța instaurării unei "păci durabile". Mai devreme, în timpul discuțiilor, Macron i-a spus lui Xi Jinping că speră ca Beijingul să joace un rol decisiv în reluarea negocierilor.

"Știu că pot conta pe tine în ceea ce privește admonestarea Rusiei și aducerea tuturor în procesul de negociere", a spus Macron.

"Cred că aceasta este o chestiune la fel de importantă pentru China, precum este pentru Franța și Europa", a adăugat președintele francez.

Macron și Xi Jinping se vor întâlni joi și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel