Un tânăr care și-a găsit părinții adevărați s-a sinucis în urma întâlnirii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Un tânăr a ales să se sinucidă, după ce și-a găsit părinții biologici, întâlnirea dintre ei nefiind așa cu se aștepta fiul înstrăinat.

Se spune că basmele au un sâmbure de adevăr, însă nu este și cazul unui tânăr chinez, care a sfârșit tragic. Liu Xuezhou, un adolescent care se pregătea să devină profesor, a fost adoptat când era copil și a reușit să își găsească părinții naturali după ce a postat un videoclip despre copilăria sa. Într-un timp remarcabil de scurt, poliția i-a găsit părinții și a organizat o întâlnire, scrie The Washington Post

Părinții nu au fost fericiți de revedere

Pe Douyin, versiunea chineză a TikTok, Liu a împărtășit fotografii din copilărie cu tatăl său, precum și o captură de ecran cu o imagine a mamei sale naturale. În doar câteva săptămâni, povestea unei întâlniri fericite s-a transformat în tragedie. Părinții, ambii recăsătoriți acum cu alte persoane, s-au certat cu Liu după ce acesta a susținut public că a fost vândut, nu dat.

Liu a cerut sprijin financiar. Mama lui naturală l-a blocat pe aplicația de mesagerie WeChat. Pe măsură ce disputa s-a desfășurat pe rețelele de socializare, comentatorii au luat partea fiecărei tabere, mulți acuzându-l pe Liu că este egoist.

A ales să își pună capăt zilelor

Înainte de zorii zilei de luni, Liu a murit din cauza unei supradoze de antidepresive, fiind transportat de urgență la un spital din orașul Sanya, potrivit interviurilor din presa chineză cu personalul departamentului de urgență. Sinuciderea lui a fost semnalată pentru prima dată pe rețelele de socializare. Într-o scrisoare de peste 7.000 de cuvinte, postată luni la 1:02 dimineața, el a răspuns atacatorilor din mediul online și a relatat experiențele sale din copilărie, tânărul trecând prin hărțuire, molestare și depresie.

„Mulțumesc tuturor celor care au avut grijă de mine și îmi pare rău că v-am dezamăgit. Mi-ar fi plăcut să existe mai puțini oameni răuvoitori pe lumea asta”, a scris Liu. 

Când moartea sa a fost confirmată de poliția chineză, rețelele de socializare au fost luate cu asalt de cei mare militează împotriva bullyingului online și susțin sănătatea mintală. Până marți seara, un hashtag cu numele său a fost vizualizat de 2,4 miliarde de ori pe microblogul Weibo. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel