Macron, moment EMOȚIONANT la priveghiul profesorului decapitat: Luminile nu se vor stinge
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Emmanuel Macron, președintele Franței
Emmanuel Macron, președintele Franței
Emmanuel Macron a avut un discurs emoționant la priveghiul profesorului decapitat, Samuel Paty. Iată ce a spus președintele francez.

Profesorul Samuel Paty, decapitat în timp ce se întorcea acasă săptămâna trecută, a fost decorat post mortem cu Legiunea de Onoare, la câteva ore după ce procurorul antiterorist din Franța a declarat că ucigașul a plătit doi elevi de la școală pentru a-și identifica victima.

La o ceremonie privată, organizată în amfiteatrul principal al universității din Sorbona, președintele Emmanuel Macron a acordat cea mai mare onoare a țării familiei lui Samuel Paty, care a fost decapitat după ce a prezentat elevilor desene animate ale profetului Mahomed, ca parte a o discuție despre libertatea de exprimare. O audiență de aproximativ 400 de persoane, inclusiv copii, prieteni, rude și foști președinți, a adus un omagiu profesorului de istorie și geografie din curtea principală a universității.

Președintele Macron, moment emoționant

Paty era „un erou liniștit”, a spus un Macron, vizibil emoționat. „A fost victima prostiei, a minciunilor, a confuziei, a urii față de ceea ce suntem, în esența noastră cea mai profundă ... Vineri, el a devenit fața Republicii.” Ulterior, Macron s-a apropiat de sicriul lui Paty și a precizat „Vom continua această luptă pentru libertate. Pentru că în Franța, domnule, luminile nu se vor stinge”, conform TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel