Data publicării:

Macron: Franţa va susţine Republica Moldova şi Georgia să contracareze "destabilizarea"

Autor: Andrada Oana | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de Matt Hardy, de la Pexels
Fotografie creată de Matt Hardy, de la Pexels
Franţa va susţine Republica Moldova şi Georgia să contracareze "destabilizarea", a anunțat președintele Emmanuel Macron.

Franţa este determinată să ofere susţinere Republicii Moldova şi Georgiei pentru a contracara orice tentative în sensul "destabilizării", a declarat sâmbătă preşedintele Emmanuel Macron, după conversaţii cu lideri din cele două ţări, conform Mediafax.

Emmanuel Macron a discutat, prin telefon, cu preşedinţii din Republica Moldova şi Georgia, Maia Sandu şi Salome Zurabişvili, potrivit cotidianului Le Figaro.

Franţa va susține R. Moldova și Georgia "împotriva oricăror tensiuni sau tentative de destabilizare"

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a asigurat pe preşedinţii Republicii Moldova şi Georgiei, ţări care se învecinează cu Ucraina în Europa de Est, că Franţa le va susţine "împotriva oricăror tensiuni sau tentative de destabilizare", a anunţat sâmbătă Palatul Elysee, informează Reuters şi AFP, transmite Agerpres.

"Suntem alături de Republica Moldova şi Georgia, pentru apărarea suveranităţii şi securităţii lor", a declarat Emmanuel Macron în discuţii la telefon cu cei doi preşedinţi, Maia Sandu şi Salome Zurabişvili, potrivit Palatului Elysee.

Emmanuel Macron şi-a exprimat "hotărârea de a susţine parteneriatele de vecinătate estică" ale UE.

Jean-Yves Le Drian: Putin este un "semănător de război"

Vineri, ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, a avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin este un "semănător de război", iar ofensiva în curs de desfăşurare în Ucraina ar putea să se extindă la Republica Moldova şi la Georgia.

"Suntem îngrijoraţi pentru ceea ce va urma", a subliniat Jean-Yves Le Drian, întrebat de postul de radio France Inter despre situaţia Republicii Moldova şi a Georgiei, şi a denunţat "deriva rusă în materie de ingerinţe".

Republica Moldova şi Georgia, foste republici sovietice, au ambele teritorii separatiste proruse. Cel din Republica Moldova, Transnistria, are o bază militară în apropiere de oraşul ucrainean Odesa.

Emmanuel Macron a convocat un consiliu al apărării pentru sâmbătă, orele 17:00, pentru o analiză a ultimelor evoluţii pe teren.

În a treia zi a invaziei ordonate de preşedinte rus Vladimir Putin, capitala ucraineană Kiev se află sub tirul rachetelor ruse şi lupte violente au loc în oraş. Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel