Data publicării:

Macron a cerut limitarea dreptului de veto în cazuri de "crime în masă" în Consiliul de Securitate

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Președintele Franței, Emmanuel Macron, a solicitat miercuri, în cadrul Națiunilor Unite, "limitarea" dreptului de veto în Consiliul de Securitate în cazuri de "crime în masă", în cadrul unei reforme pentru a face mai eficient organismul cheie al ONU.

În timp ce tot mai multe state solicită extinderea Consiliului, doar o reformă a componenţei acestuia "nu ar fi suficientă pentru a-i restabili eficacitatea şi, prin urmare, doresc ca această reformă să facă posibilă şi schimbarea metodelor de lucru, limitarea dreptului de veto în cazul crimelor în masă şi să se concentreze asupra deciziilor operaţionale necesare pentru menţinerea păcii şi a securităţii internaţionale", a declarat şeful statului francez.

Preşedintele Emmanuel Macron a cerut, de asemenea, ca Israelul să înceteze "escaladarea în Liban" şi gruparea libaneză Hezbollah să înceteze tirurile spre Israel.

"Este imperativ să se deschidă o nouă etapă în Gaza, ca armele să tacă, angajaţii umanitari să revină, populaţiile civile să fie în sfârşit protejate"

Războiul pe care "Israelul îl poartă în Gaza a durat prea mult", a declarat Macron la ONU, subliniind că "zecile de mii de victime civile palestiniene nu au nicio justificare".

"Este imperativ să se deschidă o nouă etapă în Gaza, ca armele să tacă, angajaţii umanitari să revină, populaţiile civile să fie în sfârşit protejate", a spus el, adăugând că Franţa va participa "la orice iniţiativă care va salva vieţi" şi care va asigura securitatea tuturor.

Franţa va face tot posibilul pentru ca Ucraina să reziste în faţa Rusiei, a declarat, de asemenea, preşedintele francez. "Franţa va continua să facă tot ce îi stă în putere pentru a se asigura că Ucraina se menţine, iese din pericol şi obţine dreptate", a spus el, adăugând că Parisul va continua "să-i furnizeze echipamente esenţiale pentru apărare", conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel