Macovei: Parlamentul ar putea să nu aprobe urmărirea lui Borbely
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Monica Macovei
Monica Macovei

Monica Macovei a afirmat marţi la TVR că  Parlamentul ar putea să nu aprobe urmărirea lui Laszlo Borbely, dat fiind că votul este secret, dar şi din cauză că UDMR a "recidivat" în tentativele de blocare a justiţiei, amintind aici iniţiativa ca demnitarii să nu fie acuzaţi de luare de mită.

Macovei a salutat avizul favorabil dat de deputaţii jurişti în cazul Borbely şi rapiditatea cu care plenul a decis în cazul Boldea. "Este foarte bine că au acţionat repede. Regret că plenul este, înţeleg, abia peste două săptămâni. S-a acţionat foarte bine în cazul Boldea, în două zile. Parlamentul nu este justiţie, ei trebuie să dea acest aviz foarte repede şi fără o analiză a probelor, că nu sunt jurişti, nu sunt judecători sau procurori", a afirmat ea.

Întrebată dacă vede un risc în plen pentru confirmarea avizului favorabil dat de Comisie, eurodeputata PDL a răspuns afirmativ, avertizând că o respingere a solicitării procurorilor ar fi o nouă palmă dată poporului român şi maghiarilor.

Ea a comentat şi obiecţiile făcute de Laszlo Borbely că a fost interceptat atât el, cât şi soţia sa. Macovei a spus că asemenea mijloace de supraveghere sunt întemeiate. "Vreau să spun un singur lucru: crima organizată, frauda, evaziunea, corupţia nu se cercetează decât cu mijloace de supraveghere secrete, adică cu interceptări de convorbiri telefonice, cu filmări, cu ofiţeri sub acoperire în toată lumea normală. Nu este nicio excepţie la noi, dimpotrivă- bine că, în fine, se folosesc aceste mijloace pentru că numai astea pot proba în mod eficient astfel de fapte".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel