Macovei acuză abuzuri în PDL împotriva celor care nu-l mai vor șef pe Blaga
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
Monica-Macovei-310x196
Monica-Macovei-310x196

Europarlamentarul Monica Macovei acuză, pe blogul personal, că "cine îndrăznește să-l critice pe Vasile Blaga este destituit sau nu mai ajunge să voteze la Convenția Națională". În dorința de a avea o competiție corectă în alegerea noului președinte al PDL, contracandidata lui Vasile Blaga cere respectarea mai multor condiții minimale de organizare, precizând, de asemenea, că susținătorii Moțiunii “Reformiștii” consideră  că solicitarea unor sume de bani delegaților este doar o strategie pentru descurajarea democrat-liberalilor "care nu vor confirmarea conducerii actuale".

"Pe 5 martie 2013, Biroul Permanent Județean Vrancea, condus de Costică Neata, a dizolvat Biroul Municipal PDL Focșani, după ce cu o zi înainte președintele acestuia, Nicu Tănase, l-a criticat pe Vasile Blaga la prezentarea Moțiunii sale. Semnalul pentru toate filialele din țară este următorul: cine îndrăznește să-l critice pe Vasile Blaga este destituit sau nu mai ajunge să voteze la Convenția Națională", a scris, duminică, Monica Macovei pe blog.

Candidată la șefia PDL acuză în continuare că, deși a solicitat încă din 7 martie listele cu delegații pentru Convenție, ele au fost incomplete și modificate, iar prelungirea termenului de depunere a acestor liste are scopul de a le "oferi unora ocazia de a schimba listele cu delegați și de a-i împiedica pe "Reformiști" să își susțină moțiunea chiar în fața celor care trebuie să și voteze la Convenția Națională".

Pe de altă parte, Monica Macovei sesizează și faptul că la Iași s-a solicitat sume de bani delegaților, o măsură "inacceptabilă" în opinia Reformiștilor, aceștia acuzând că este "un mijloc de presiune pentru a descuraja participarea membrilor PDL care nu vor confirmarea conducerii actuale".

Luând în considerare toate aceste considerente, europarlamentarul PDL dorește ca votul pentru șefia partidului să se desfășoare corect, motiv pentru care solicită următoarele "condiții minimale: "cel puțin primarul sau primul consilier ales din fiecare localitate să fie delegați la Convenția Națională. Diferența până la 5.000 de delegați să fie membri de partid fără funcții, pentru că baza partidului trebuie să se pronunțe; listele delegaților depuse la COCNE să nu poată fi modificate decât în caz de forță majoră: toate buletinele de vot să fie semnate de câte un reprezentant al fiecărui candidat la președinția PDL; câte un reprezentant al fiecărui candidat la președintia partidului să fie în comisiile care verifică identitatea delegaților și le înmânează buletinele de vot, precum și la fiecare urnă de vot, iar ulterior să participe la procesul de numărare a voturilor și, nu în ultimul rând, cei trei candidați la șefia PDL să intre în posesia listelor complete cu delegații la Convenția Națională.

Acuzele Monicăi Macovei survin celor făcute de celălalt contracandidat al lui Vasile Blaga, Elena Udrea, care recent susținea că o parte dintre preşedinţii interimari numiţi de Vasile Blaga la conducerea partidului se simt obligaţi să-l susţină la conducerea PDL, ceea ce reprezintă încălcarea Statutului şi a deciziilor CNC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel