”Măcel” la Teatrul Mic. Andreea Grămoșteanu, vedeta din Mondenii, debut ca regizor
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Scenă din  noul spectacol de la Teatrul Mic: Măcel, de Yasmine Reza, în regia Andreei Grămoșteanu
Scenă din noul spectacol de la Teatrul Mic: Măcel, de Yasmine Reza, în regia Andreei Grămoșteanu
Teatrul Mic deschide stagiunea cu premiera spectacolului „Măcel”, de Yasmina Reza, cu Manuela Hărăbor, Marin Grigore, Claudia Prec și Andrei Seuşan în rolurile principale. Regia este semnată de actrița Andreea Grămoșteanu. 

După Mihai Bendeac, o altă vedetă din serialul Mondenii debutează ca regizor: Andreea Grămoșteanu, actriță cu mari roluri în teatru și două filme în palmares ( #dogpoopgirl, pentru care anul trecut a câștigat Premiul pentru Interpretare la Festivalul Internațional de film de la Moscova și Complet Necunoscuți, pentru care este nominalizată anul acesta la Premiile Gopo).

Textul ce stă la baza spectacolului de la Teatrul Mic este comedia neagră „Zeul măcelului/ Le Dieu du carnage”, scrisă în 2006 de Yasmina Reza și regizată de autoare însăși, doi ani mai târziu, pe scena Teatrului Antoine, din Paris, cu celebra Isabelle Hupert în distribuție.

Recompensată cu premiile prestigioase – Laurence Olivier, în Marea Britanie, pentru cea mai bună comedie, și Tony, în SUA, pentru cea mai bună piesă, piesa a fost ecranizată în 2011 de Roman Polanski, cu starurile hollywodiene Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz si John C. Reilly.

Montarea actuală este coordonată de Andreea Grămoşteanu şi scoate în evidență, în special, forța textului şi jocul actorilor axat pe complexitatea sentimentelor și a caracterului uman.

Două realități aparent paralele, fără un posibil punct de congruență. Două cupluri din lumi diferite obligate să se intersecteze în urma unui „accident” produs de un conflict între copii. Un caz minor de neînțelegere ce escaladează într-o lupta de putere între părinți.

Textul scris de Yasmina Reza propune și o dezbatere pe tema civilizației, a individului „civilizat”, rațional, care ar trebui să cântărească evenimentele din viața sa cu luciditate. Dar, ca ființă umană, acesta este supus greșelii, și, atunci când este pus în postura de a-și apăra cauza, pare că nu se deosebește cu nimic de omul necivilizat. Impulsuri, instincte primare, emoții ies la suprafață și transformă această fațadă perfectă într-una derizorie, declară Andreea Grămoșteanu.

Primele reprezentații sunt programate pe 21 si 29 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio – Gabroveni 57. Următoarele reprezentații programate la Sala Studio vor avea loc în datele de 8, 14 si 30 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel