M.A.S.H. Actorul David Ogden Stiers, cunoscut pentru rolul maiorului Charles Emerson Winchester III, a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Andrei
WhatsApp
David Ogden Stiers a murit la 75 de ani  la locuinta sa din Newport, din cauza unui cancer al vezicii urinare, potrivit anuntului facut pe Twitter de agentul sau.

Pentru rolul din MASH, el a fost nominalizat de doua ori la Premiul Emmy, in 1981 si 1982 si a avut o atreia nominalizare pentru rolul din miniseria NBC "The First Olympics: Athens 1896" unde l-a interpretat pe William Milligan Sloane, fondatorul Comitetului Olimpic american.

MASH a avut premiera în Statele Unite pe 17 septembrie 1972 și s-a terminat pe 28 februarie 1983, finalul devenind cel mai vizionat episod din istoria televiziunii americane, la acea vreme, cu un record de 125 de milioane de telespectatori, potrivit New York Times.

Multe dintre poveștile din sezoanele de la început se bazează pe viața reală, povești spuse de către chirurgi MASH, care au fost intervievați de către echipa de producție. La fel ca și filmul, serialul a fost o alegorie despre Războiul din Vietnam (încă în desfășurare când emisiunea a început), așa cum era despre Războiul din Coreea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel