"M-a întrebat cineva ce fac eu cu adevărat, în afară de Marina Voica, droguri și copii din flori?". Laurențiu Cazan, dezamăgit de sistem: Totul e la un nivel subcultural groaznic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Laurențiu Cazan
Sursa foto: Facebook Laurențiu Cazan
Artistul Laurențiu Cazan s-a declarat dezamăgit de actualul sistem, invocând "un nivel de subcultură groaznic".

"Lucrez cu oamenii, îi sun, colaborez cu fel și fel de muzicieni din America, din Australia… M-a întrebat cineva ce fac eu cu adevărat, în afară de Marina Voica, droguri și copii din flori? Și că stau în mănăstiri? Astea sunt toate? Asta e tot ce interesează? Astea-s titlurile!", a declarat Laurențiu Cazan pentru viva.ro.

"Presa nu mai critică ce trebuie și nu pentru că nu sunt oameni în stare să facă asta. Aici e nuanța. Dar vine sistemul. Toată politica aceasta de anulare a culturii, care influențează pe toată lumea, nu duce la nimic bun. Sigur, nu vreau să mă bag în discuții politice. Oamenii așteaptă de la mine să îi mai bucur. Le aduc o lumină, o bucurie. Și dacă, prin mine, prin muzica mea, mai putem face ceva… eu mă declar fericit", a mai spus Laurențiu Cazan.

"Numai minciuni și nenorociri. Totul e la un nivel subcultural groaznic"

"De multe ori, unui om doar dacă îi dai o mâncare bună sau îi cânți un cântec, fie îi zâmbești, el se trezește la adevăr. Și ăsta e rolul muzicii! Deci, nu mai e timp! Nu este eficient. Am stat în studio aici, la mine, la Buzău. Am lucrat până târziu. Dar mă întreabă cineva? Acesta e sistemul nenorocit, de 33 de ani, de la Revoluție încoace. Nu mai există critică muzicală, artistică", a continuat Laurențiu Cazan, pentru viva.ro.

"Numai minciuni și nenorociri. Totul e la un nivel subcultural groaznic, ca și când ar fi ceva normal. Noi nu ne mai dăm seama nici de grozăvenia anormalității în care am intrat. Ni se pare anormalul normal! Aici suntem!", a mai declarat Laurențiu Cazan.

Laurențiu Cazan este multiinstrumentist (vioară, pian, chitară, muzicuță, percuție), compozitor, textier, solist vocal și orchestrator. A studiat vioara și pianul încă din copilărie. Fiind autodidact, mai târziu învață să cânte la chitară (acustică, electrică, bas) și își însușește tehnica percuției. Pe parcursul carierei, a interpretat melodii atât în limba română cât și în alte 8 limbi străine.

În 1993, acesta a obținut locul  al doilea în finala Eurovision, cu celebra piesă "Say Something”.

Începuturile carierei sale sunt legate de Orchestra Liceului de Muzică din Bacău, unde cântă într-un taraf, la vioară. În perioada următoare cântă în mai multe formații: Omicron (1973-1978), Nona (1978-1979) alături de Mihaela Runceanu, Apollo a Teatrului "Toma Caragiu", Ploiești (1980-1981), Litoral (1981-1982), Cromatic (1985-1986), Sfinx (1986-1990). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel