Lyon - Marseille, derby întrerupt de fani în Franţa. Roxana Mărăcineanu cere măsuri dure
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Roxana Mărăcineanu, ministrul Sportului din Franţa, a cerut măsuri dure după ce fanii au întrerupt derby-ul dintre Lyon şi Marseille. 

“Nu poți permite ca jucătorii să fie atacați în așa hal. Astfel de acte trebuie să determine oprirea automată a meciurilor. Ce s-a întâmplat la Lyon este inacceptabil. Mă gândesc la jucătorul atacat. Dimitri Payet are toată susținerea mea. Sunt necesare sancțiuni imediate și măsuri radicale”, a scris Roxana Mărăcineanu pe Twitter.

Dmitri Payet, lovit cu o sticlă 

Arbitrul a trimis echipele înapoi la vestiar, după ce Dimitri Payet a fost lovit de o o sticlă plină cu apă aruncată din tribune.

Meciul vedetă al etapei a 14-a din Ligue 1, întâlnirea dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseiile a fost suspendată. Arbitrul a trimis cele două echipe la vestiare.

Potrivit Amazon Prime, serviciul care transmite meciul, suporterul care a aruncat sticla în atacantul celor de la Marsilia a fost depistat şi scos de pe stadion.

Payet, la al doilea incident cu suporterii 

Acest incident nu este unul izolat. El vine după o serie de meciuri cu episoade violente. Cel mai grav a avut loc pe 22 august la meciul dintre Nice şi Marsilia. Meciul a fost oprit după ce suporterii au invadat terenul ca urmare a unui gest făcut de Payet - atacantul a returnat în tribună o sticlă ce fusese aruncată spre el.

Atunci, meciul Nice - Marseille, din etapa a treia a campionatului Franţei, a fost întrerupt după ce mai mulți suporteri ai lui Nice au aruncat cu obiecte către Dimitri Payet, iar atacantul lui OM a reacționat și a aruncat violent una dintre sticle înapoi către suporterii adverși. Gestul său a fost copiat de mai mulți coechipieri, inclusiv de Alvaro Gonzalez.

Cel puțin trei jucători de la Olympique Marseille au fost răniți după confruntarea cu fanii lui Nice. RMC Sports a publicat imagini cu Luan Peres și Matteo Guendouzi, ale căror răni sunt vizibile la nivelul gâtului. Al treilea ar fi Dimitri Payet, primul care a reacționat după gesturile suporterilor gazdă.

Prefectul regiunii „Alpes Maritime”, Bernard Gonzalez, a decis să închidă „Tribuna Populară Sud”, sectorul ultrașilor lui Nice, de pe stadionul „Allianz Riviera". Durata: următoarele 4 meciuri pe care echipa le va susține pe teren propriu. 

„De asemenea, avem în vedere să montăm o plasă în dreptul acelei tribune, pentru a-i putea proteja pe jucătorii adverși de diversele obiecte aruncate de fani din tribună”, a mai spus Gonzalez. 

„Tribuna Populară Sud” este sectorul din care, duminică seară, huliganii au aruncat mai întâi cu sticle, una lovindu-l pe Dimitri Payet, pentru ca apoi, după ce jucătorul lui Marseille le-a returnat-o, deloc ele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel