Luxemburg. Seminarul economic dedicat României
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu 
WhatsApp
Livia Rusu / Sursa foto: Ambasada României în Luxemburg.j
Livia Rusu / Sursa foto: Ambasada României în Luxemburg.j
În organizarea Camerei de Comerț din Luxemburg și a Asociației Forumul de Afaceri România – Luxemburg/Romania Luxemburg Business Forum Asbl (RomLux), cu sprijinul Ambasadei României din Luxemburg, la începutul lunii februarie 2024, la sediul Camerei de Comerț din Luxemburg, a avut loc un seminar economic dedicat României.

Scopul acestui eveniment a fost de a pregăti misiunea economică luxemburgheză care se va derula în România în perioada 23- 26 septembrie 2024.

"Prezent la eveniment, vicepreședintele Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior, domnul Doru-Claudian Frunzulică, a oferit în alocuțiunea sa, informații recente cu privire la situația macroeconomică din România, avantajele pentru firmele luxemburgheze pentru a investi și a derula afaceri în România, precum și oportunitățile de ordin comercial. Cu această ocazie, a evidențiat bunele relații dintre cele două țări, și faptul că Luxemburgul reprezintă un partener important pentru România pe linie economică, având în vedere, printre altele, că în prezent se află pe locul al VIII-lea în clasamentul investitorilor străini din România.

La rândul său, ambasadorul României în Luxemburg, Livia Rusu, a subliniat faptul că potențialul de cooperare economică, comercială și de investiții trebuie valorificat prin rezultate concrete, în concordanță cu acțiunile derulate în ultimii ani, atât de către Ambasadă, cât și de alți parteneri, și care au relevat numeroase oportunități de interacțiune între cele două țări. Totodată, a arătat că există perspective reale de colaborare în viitor în domenii precum tehnologia informației, securitate cibernetică, cercetare și inovare, tehnologie financiară, finanțare ecologică, explorarea spațiului cosmic sau infrastructură.

Programul evenimentului a cuprins și prezentări din partea președintelui Asociației RomLux, Răzvan Radu, a reprezentanților luxemburghezi (Cindy Tereba, director al Departamentului pentru Relații Internaționale de la Camera de Comerț din Luxemburg și Jenny Hällen Hedberg, șeful Departamentului pentru Relații Internaționale al Luxinnovation), și ai unor companii care derulează afaceri în România („Fiduciaire LPG” și „Luxaviation”).

Seminarul s-a încheiat cu un panel de discuții, moderat de Alex Panican, CEO adjunct al Casei luxemburgheze a tehnologiei financiare (LHoFT), în care participanții la dezbatere (între care și domnul Sorin Maxim, director general al Agenției de Dezvoltare Regională Vest) au reliefat provocările și numeroasele oportunități oferite de piața românească pentru oamenii de afaceri străini, precum și modalități de gestionare a riscului de afaceri”, arată un comunicat al Ambasadei României în Luxemburg. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel