Lustruiți scările de marmură cu acest remediu: uitați de detergenții chimici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Lustruiți scările de marmură cu acest remediu - uitați de detergenții chimici. Sursa - pixabay.com
Lustruiți scările de marmură cu acest remediu - uitați de detergenții chimici. Sursa - pixabay.com
Printre cele mai fascinante și elegante materiale care pot fi folosite la construcția unei case regăsim cu siguranța marmura.

Scările de marmură sunt absolut încântătoare prin eleganța și rafinamentul lor. Trebuie spus că marmura este un material deosebit de delicat și necesită o îngrijire specială. Unele trucuri de-ale  bunicii ne pot fi utile. Deci, să vedem cum să curățăm cel mai bine scările de marmură.


Înainte de a începe curățarea scărilor de marmură, este necesar să eliminați reziduurile grosiere și praful. Utilizați un aspirator sau o mătură. 

Odată ce ați făcut acest lucru, preparați un detergent natural, pe baza unor ingrediente esențiale. Vom avea nevoie de bicarbonat de sodiu, săpun de Marsilia, jumătate de litru de apă și câteva picături de ulei esențial. Acest ultim element le va da un miros foarte plăcut.

De ce lenjeria nouă de pat trebuie spălată înainte de utilizare? Vă puteți îmbolnăvi dacă nu o faceți

Cum se prepară detergentul natural


Pentru a face detergentul natural, mai întâi, combinați săpunul de Marsilia cu bicarbonat de sodiu, aproximativ câte trei linguri. Amestecați până obțineți un amestec omogen și mai ales spumos, fără  cocoloașe.

Dacă folosiți fulgi de săpun, atunci trebuie mai întâi să-i dizolvați corespunzător. Diluați amestecul cu apă și puneți-l într-o sticlă, în care îl veți păstra și folosi la nevoie. 

Odată ce scările de marmură au fost curățate de praf, umpleți o găleată cu apă caldă. Apoi, adăugați o jumătate de capac din detergentul natural creat și spălați scările cu o cârpă din microfibră.

Șapte plante de interior care aduc noroc, bani și fericire: crește-le în casă și viața ta se va schimba


La final, luați o cârpă de lână sau chiar șosete vechi, pe care nu le mai purtați, și ștergeți bine scările. Veți obține un rezultat cu adevărat spectaculos, cu scări super strălucitoare cum nu le-ați mai văzut până acum!

 

BONUS. Pernele s-au îngălbenit? Iată cum să le albești într-un mod simplu și eficient

 

Din păcate, odată cu trecerea timpului, pernele noastre capătă o culoare gălbuie. Majoritatea gospodinelor se întreabă cum pot remedia problema și albi din nou pernele.

În primul rând, trebuie să vă asigurați că pernele pot fi spălate în apă, iar pentru asta va trebui doar să le verificați eticheta. 

După ce v-ați asigurat că pernele pot fi spălate cu apă, trebuie să urmați câțiva pași simpli. 

După îndepărtarea feței de pernă de protecție, pe care o veți spăla separat, introduceți pernele în mașina de spălat la 40 de grade. Împreună cu detergentul pe care îl folosiți de obicei, adaugați și  câteva linguri de bicarbonat de sodiu. În plus, înlocuiți balsamul cu oțet alb și veți vedea că rezultatul va fi excelent.

Pentru o mai mare siguranță, efectuați o clătire dublă. Uscați pernele în aer liber și evident la soare. Întindeți-le pe orizontală și bate-le din când în când. De asemenea, schimbați-le poziția, astfel încât umplutura să fie redistribuită uniform.

BONUS. Pune spumă de ras în mașina de spălat: va străluci de curățenie și prospețime 

 

Spuma de ras ne ajută și în alte treburi casnice. Mașină de spălat este salvarea gospodinelor. Cu toate acestea, datorită utilizării sale constante, mașina de spălat se murdărește.

Pentru a curăța mașina de spălat  nu este necesar să folosiți detergenți scumpi, care se găsesc în magazine. Există în fiecare casă produsele care vă pot fi de ajutor. 

Un astfel de produs, care vă ajută la momentul potrivit poate fi spuma de ras. Gospodinele cu experiență o folosesc pentru a curăța mașina de spălat.

Congelează castraveți proaspeți pentru iarnă: gustul, aroma și textura lor vor înnobila orice salată

Spuma de ras nu doar că poate îndepărta murdăria, ci și mirosurile neplăcute. Trebuie doar să puneți puțină spumă pe un șervețel și să ștergeți mașina de spălat: mai întâi în exterior și apoi în interior.

O atenție deosebită trebuie acordată interiorului aparatului electrocasnic, cuvei și garniturii de cauciuc, unde apare mucegaiul. Este necesar să distribuiți uniform spuma de ras pe suprafețele interioare și să o lăsați să acționeze 20 de minute.

După aceea, mașina de spălat trebuie să pornită pentru un ciclu complet, la o temperatură ridicată. Această metodă vă va curăța eficient aparatul electrocasnic. După o astfel de îngrijire, mașina de spălat va străluci de curățenie și prospețime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel