Data actualizării:
Data publicării:

UPDATE Lupte intense pe teritoriul Rusiei și un avion militar prăbușit cu 15 persoane la bord

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Pe teritoriul Rusiei au loc confruntări militare în timp ce un avion militar de transport II-76 s-a prăbușit în nord-estul Moscovei în regiunea Ivanovo.

Presa de la Moscova anunță zeci de morți într-un incident. Un avion militar de transport II-76 rusesc cu 15 persoane la bord s-a prăbușit în nord-estul Moscovei în regiunea Ivanovo, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit agențiilor de presă de stat.

La bordul avionului se aflau opt membri ai echipajului și șapte pasageri, care s-au prăbușit după ce unul dintre motoare a luat foc în timpul decolării, a precizat ministerul.

Acesta nu a oferit detalii despre victime.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 13:00.

Pe rețelele de socializare rusești circulă înregistrări video neverificate cu un avion căzut.

Unele arată un avion cu flăcări ieșind din motor și îndreptându-se în jos. O altă filmare arată cum iese fum de la locul presupusei prăbușiri în timp ce un elicopter de salvare se învârte în cerc, conform Sky News.

Incursiune ucraineană sau partizani ruși anti-regim

În ceea ce privește luptele care ar avea loc la frontiera dintre Ucraina și Rusia depinde ce sursă de informație este accesată. Acest lucru este cauzat de informațiile contradictorii.

În timp ce autoritățile din Rusia susțin că au ucis 60 de soldați ucraineni care încercau o incursiune pe teritoriul lor, într-o regiune care se învecinează cu Belgorod, presa din Ucraina spune că este vorba, de fapt, despre partizanii ruși pro ucraineni.

Partizanii ar aparține grupurilor "Legiunea Libertății Ruse" și "Batalionul Siberian" care ar fi intrat în regiunile de frontieră Kursk și Belgorod, iar acolo au declanșat lupte cu autoritățile. Informațiile vin prin intermediul Ukrainska Pravda.

Un schimb de focuri ar avea loc, potrivit unui post ucrainean de știri, în regiunea Kursk. Cu toate acestea, guvernatorul regiunii spune că tentativa de incursiune nu a avut succes și nu a existat o încălcare a frontierei. Astfel, rușii susțin că este vorba de ucraineni care încearcă să intre pe teritoriul lor, în timp ce ucrainenii spun că este vorba de partizani ruși pro ucraineni, conform Antena 3 CNN.

Școli închise după o "incursiune" a grupurilor armate

Cursurile școlare se vor muta online în orașul rusesc Kursk, după ce forțele pro-ucrainene au încercat o incursiune în regiune, potrivit autorităților locale.

Cel puțin două grupuri armate cu sediul în Ucraina, care ar fi formate din ruși ce se opun Kremlinului, au declarat că au trecut granița în regiunile Kursk și Belgorod în această dimineață devreme.

Rusia a declarat că a împiedicat incursiunile și a provocat pierderi semnificative grupurilor, respingându-le în același timp. Kievul susține  că milițiile au acționat independent de Ucraina, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel