Data publicării:

Lupta pentru șefia PNL, Orban vs. Cîțu, etapa între ”favoriți”. Răsturnare de situație. ”Mi-ar fi TEAMĂ”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto PNL
foto PNL
Urmează Congresul PNL, la finalul lunii septembrie, și, până atunci, lupta dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu se dovedește a fi una cu toate armele: scandal, acuzații, îmbrânceli, răzgândiri. 

Unanimitatea de voturi, praf în ochi pentru Orban. Cîțu a câștigat și PNL Iași

Noul lider al PNL Iași este Alexandru Muraru. El îl susține pe Florin Cîțu la șefia PNL. ”Florin este tipul de om politic pe care oamenii vor să-l vadă conducând un partid puternic, orientat spre dezvoltare, profesionalism, integritate, valori europene, cu relaţii instituţionale solide în parteneriatele externe.” a transmis, imediat după ce a fost ales, noul lider al PNL. 

În luna martie, PNL Iași, ca organizație, transmitea că-l susține pe Ludovic Orban la șefia PNL. Decizia de atunci a fost luată de Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi, cu unanimitate de voturi. 

Aceeași situație și la PNL Sector 2. ”Dacă aș fi Monica Anisie, mi-ar fi teamă de colegii mei din filială”

Și la PNL Sector 2, situația a fost aceeași. A câștigat Monica Anisie, care îl susține pe Florin Cîțu, asta deși era o apropiată a lui Ludovic Orban și a fost susținută în funcții de top de acesta. Președintele în funcție al PNL i-a spus Monicăi Anisie: ”Dacă aș fi Monica Anisie, mi-ar fi teamă de colegii mei din filială. Pentru că ce trebuie să știți este că Biroul Politic al sectorului 2 votase cu 2-3 săptămâni înainte (înainte ca Monica Anisie să-și afirme public sprijinul pentru echipa lui Florin Cîțu – n.r.) susținerea candidaturii mele la șefia PNL. Cum să încalci decizia forului statutar al filialei, care ți-a dat mandat să ai o opțiune și tu să manifești o altă opțiune?”. 

Orban, îmbrâncit la alegerile pentru conducerea PNL Sectorul 4

Și Pavel Popescu a câștigat șefia PNL Sector 4. ”Felicitări, Pavel! Împreună suntem echipa câştigătoare” a fost mesajul lui Florin Cîțu. La Sectorul 4, Ludovic Orban chiar ar fi fost bruscat de agenții de pază. Vezi aici mai mult: Orban, ÎMBRÂNCIT de agenți de pază, acuză un lider PNL București: ”I-au zis să facă pași”

În luna aprilie, PNL București a votat o rezoluție de susținere a lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al partidului. Atunci, Pavel Popescu a lipsit de la vot, alături de Cristian Băcanu (sectorul 5) și Ciprian Ciucu (sectorul 6). 

Orban, victorios la Sectorul 1, 5 și în Bacău

La Sectorul 5, însă, a câștigat candidatul susținut de Ludovic Orban și care-l susține la rându-i, Dan Meran, în detrimentul lui Băcanu. Situația a fost la fel și la Sectorul 1, de unde Sebastian Burduja îl susține pe președintele în funcție. 

Florin Cîțu susține că sunt membri PNL sunați și amenințați: ”Partidul Naţional Liberal nu este o dictatură şi vă rog pe toţi aceia care sunteţi sunaţi de fiecare dată şi ameninţaţi să ieşiţi public şi să spuneţi. Pentru că, dacă se întâmplă aşa ceva, nu ne face cinste nouă”. 

Mircea Fechet a fost ales, duminică, preşedinte al filialei judeţene PNL Bacău, iar Ludovic Orban a transmis: ”O echipă puternică şi determinată, condusă de Mircea Fechet, a fost aleasă astăzi de colegii liberali din Bacău. Le doresc mult succes şi hotărâre în a dovedi băcăuanilor că opţiunea în favoarea Partidul Naţional Liberal este cea mai sigură cale către modernizarea şi dezvoltarea comunităţilor. Le mulţumesc, totodată, pentru mesajele ferme de susţinere pe care le-am primit astăzi la Bacău, la finalul rândului de alegeri care a avut loc în filialele PNL din regiunea Nord-Est”. 

Pe de altă parte, susţinut de premierul Florin Cîţu, care le-a transmis delegaţilor că Nelu Tătaru este alegerea cea mai potrivită pentru organizaţia liberală vasluiană, fostul ministru al Sănătăţii a fost votat de 255 de membri PNL. 

Iar acest ping-pong politic a fost în toată țara, dar și-n diaspora. Vezi și: Schimbare la vârf în PNL. Rareș Bogdan își anunță victoria din Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel