Lupta pentru putere în PNL. Chirieac: Orban se va retrage. Iohannis l-a ales pe Cîțu dintr-un singur motiv
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a discutat despre lupta pentru putere din PNL, principalul partid aflat la guvernare.

PNL va avea un Congres decisiv pe data de 25 septembrie, unde actualul președinte liberal Ludovic Orban îl va înfrunta pe actualul premier Florin Cîțu. Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac a analizat lupta pentru putere din PNL și consideră că Orban un are nicio șansă în fața lui Cîțu dintr-un motiv simplu: Klaus Iohannis s-a poziționat deja în tabăra actualului premier.

„În opinia mea domnul Ludovic Orban nu are nicio șansă să câștige președinția PNL, din simplul motiv că președintele Klaus Iohannis nu îl susține. Ba chiar după ce am văzut la depunerea de coroane cu ocazia Zilei Eroilor, nu vreau să spun că îl disprețuiește, dar nici departe nu e. E greu de crezut că domnul Orban poate câștiga fără sprijinul președintelui”, a precizat Bogdan Chirieac.

Chirieac: Orban se va retrage din cursa pentru șefia PNL

Analistul crede că PNL nu se va rupe după Congres, atâta vreme cât la Cotroceni va fi Klaus Iohannis și crede că Ludovic Orban se va retrage din cursă în luna august, cu o lună înainte de Congres.

În opinia lui Bogdan Chirieac, Klaus Iohannis a ales să-l sprijine pe Florin Cîțu pentru a putea conduce în continuare cu mână de fier guvernul și partidul.

„Partidul nu se rupe câtă vreme va fi președintele Klaus Iohannis la Cotroceni. Cine ar îndrăzni să facă acest lucru? Știm ce ar însemna acest lucru. În opinia mea domnul Orban se va retrage din cursă în luna august pentru a-și menține funcția de președinte al Camerei Deputaților. Este fără speranță această campanie electorală.

Interesant e de ce a ales Klaus Iohannis să îl sprijine pe Florin Cîțu, care, poate fi specialist, dar e tipul de anti-lider politic. (...) Emil Boc ca lider politic sau Rareș Bogdan erau mai degrabă potriviți ca președinți ai PNL decât domnul Cîțu. Există o singură explicație: Faptul că în continuare Klaus Iohannis vrea să conducă cu mână de fier și Guvernul și partidul. Din acest punct de vedere nu cred că îi va permite lui Ludovic Orban să facă disidență”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel