Data publicării:

Luptă ca la Stalingrad într-o fabrică de oţel abandonată din Mariupol. Avertisment: Ruşii pot încerca să intre în tuneluri, dar vor fi măcelăriţi

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Fotografie creată de Алесь Усцінаў, de la Pexels
Luptătorii ucraineni continuă să reziste în Mariupol. Aceştia luptă ca la Stalingrad în tunelurile de sub o fabrică abandonată de oţel, în timp ce trupele ruseşti se apropie din nou de oraş. 

Vladimir Putin a masat din nou mii de trupe pe flancul estic al Ucrainei. Acesta speră ca o nouă ofensivă să zdrobească rezistenţa ucraineană până la "ziua victoriei ruseşti" de pe 9 mai. 

Experţii militari spun că o cădere a oraşului Mariupol, văzut extrem de important din punct de vedere strategic pentru Rusia, este inevitabilă. Dar ultimele trupe care luptă din tunelurile oraşului fac cucerirea portului de la Marea Azov o misiune extrem de grea pentru trupele invadatoare. 

De altfel, Eduard Basurin, reprezentant al separatiştilor pro-ruşi din regiunea Donetsk, i-a caracterizat pe luptătorii de rezistenţă care apără Mariupol drept "un oraş într-un oraş". 

"Sunt multe niveluri subterane care datează din vremea URSS, care nu pot fi bombardate de deasupra. Trebuie ca trupele să meargă în subteran, iar asta durează", a spus acesta, citat de Daily Mail

Potrivit lui Alexander Grinberg, analist la Institutul de Strategie şi Securitate din Ierusalim, "ruşii pot încerca, dar vor fi măcelăriţi de apărătorii Mariupolului. Au avantaj tactic în tuneluri". 

Zelenski ironizează afirmaţiile lui Putin, care a declarat că războiul merge conform planului

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ironizat miercuri insistenţa cu care Moscova susţine că războiul împotriva ţării sale merge bine, întrebându-se cum a putut aproba preşedintele Vladimir Putin un plan care implică moartea a atâtor mulţi ruşi, informează Reuters. 

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia îşi va atinge toate obiectivele 'nobile' şi va continua 'în mod ritmic şi calm' operaţiunea specială începută. În cea mai recentă actualizare, pe 25 martie, Moscova a informat că 1.351 de soldaţi au fost ucişi de la începutul campaniei.  Ucraina susţine că numărul real este mai aproape de 20.000.

'În Rusia s-a spus încă o dată că aşa-numita lor 'operaţiune specială' se presupune că merge conform planului. Dar, să fiu sincer, nimeni în lume nu înţelege cum chiar s-ar putea realiza un astfel de plan', a declarat preşedintele Zelenski într-o înregistrare video.

'Cum s-ar putea concretiza un plan ce prevede moartea a zeci de mii de soldaţi proprii în puţin mai mult de o lună de război? Cine ar putea aproba un astfel de plan?' Volodimir Zelenski a întrebat câţi soldaţi ruşi morţi ar fi acceptabili pentru Putin, oferind un interval de la zeci de mii la sute de mii. Rusia a pierdut mai mulţi oameni în 48 de zile de la începutul războiului decât în cei zece ani ai războiului din Afganistan (1979 - 1989), a adăugat şeful statului ucrainean.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel