Luptă acerbă la EURO 2024. Danemarca și Slovenia, egalitate. S-a ajuns la ultimul criteriu de departajare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Egalitate perfectă între Danemarca și Slovenia!

S-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024. S-a întâmplat după ce marți s-au jucat meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia.

Acum știm și cea de-a zecea țară calificată în optimi. Este vorba de Danemarca, scrie Digi24.ro.

Surprinzător, dar cele două remize au creat de fapt o situație total inedită. Slovenia și Danemarca au încheiat la egalitate perfectă, așa că s-a recurs la criteriile de departajare. Primul a fost rezultatul din meciul direct (1-1), apoi golaverajul (ambele zero), apoi numărul de goluri marcate (ambele câte două). 

De ce e o situație inedită

Într-un final, s-au aplicat criteriile de departajare doar între cele două echipe, ceea ce este un lucru destul de rar întâmplat. Surpriza a fost atunci când s-a constat că Danemarca și Slovenia sunt la egalitate și la numărul de cartonașe, fiecare echipă acumulând până acum câte 6 galbene de fiecare. Cum s-a făcut totuși departajarea? S-a recurs la ultimul criteriu prevăzut în regulamentul UEFA. Este vorba despre diferența dintre poziția ocupată în clasamentul preliminariilor.

Așa se face că Danemarca a obținut calificarea directă în optimi deoarece a câștigat Grupa H, iar Slovenia pentru că a încheiat pe doi, așteaptă acum să vadă dacă se va califica de pe al treilea loc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel